lauantai 18. huhtikuuta 2009

Uusi kirjahylly!

Kuvat ovat vähän vinksin vonksin, mutta pääasia, että uusi kirjahylly ei ole. Ei todellakaan: se on siistiä ja huoliteltua työtä, oikein vakaa ja luotettava hylly. Kas tässä:
Hylly sijaitsee siis yläkerran lukunurkassa ja saa toivon mukaan kirjojen järjestelyn lisäksi aikaan myös sen, että jo muutaman vuoden vähän niin ja näin ollut yläkertamme saa vähitellen kokonaan uuden ilmeen.
Jos saa, ilme voi hyvinkin syntyä ainakin osin mittatilaustyönä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tilasin(-mme) huonekalun puusepältä, ja kokemus oli hyvin kannustava. Ensinnäkin hyllyn toimitus oli sekä edullisempi että luultavasti nopeampikin kuin valmishyllyllä (olkoonkin, ettei tuohon tilaan edes olisi voinut ostaaa valmishyllyä, osin siksi tässä niin kauan menikin.) Toiseksi se on todellakin mittatilauskaluste. Valmiiseen hyllyyn ei olisi voinut laittaa, tai ei ainakaan olisi tullut laitettua, lattialistaa hyllyn eteen, eikä kattolautojakaan olisi ruvettu sen vuoksi pätkimään. Nyt näin tehtiin, ja vaikka hylly on ihan tuliterä, se näyttää hyvällä tavalla vanhalta, sellaiselta, että se on ollut tuossa aina ja rakennettu juuri tuohon paikkaan. Vaikka kyseessä on noinkin perushylly, se on hyvin suunnitelmallisen ja harkitun oloinen oikeasti.
Suunnitelmallinen ja harkitseva oli hyllyn tekijäkin. Kauhistuttaakin ajatella, että olisimme itse maalanneet hyllyn. Olisimme sutineet sen pari kertaa, ja kiitos, siinä se on. Puuseppä taas maalasi sen monta, monta kertaa - maalausjälki on positiivisessa mielessä teollisen näköistä. Hän teki hyllyä monta päivää ja halusi vielä tänään, lauantaiaamuna, käydä sen meidän kanssa läpi ja varmistaa, että kaikki on kuten halusimmekin. Aikamoista palvelua! Juuri noin kaikkien ammattilaisten pitäisi toimia. Puhuimme jo alustavasti nimittäin parista muustakin sisustusjutusta, joten voi olla, että pian on taas uutta mittatilausesiteltävää. Ainakin tällä hetkellä, kun olen uuden hyllyn ja sen maalihöyryjen sekoittama, minusta tuntuu, että tästä lähtien meille tilataan aina ensijaisesti puusepältä. Sittenpä saa mitä haluaa, ja mieluummin myös maksan yksityiselle kuin Ikealle.

4 kommenttia:

 1. Todella siistin näköinen hylly, mahtavasti sijoitettu tilaansa!

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia! Ollaan kyllä kissistä myöten hyvin tyytyväisiä hyllyyn. :) Kirjojen järjestely ja hyllyn "sisustaminen" jatkuu taas tänä viikonloppuna. Vastaan on tullut yllättävä "ongelma": hyllyyn mahtuu paljon enemmän kirjoja kuin ikinä kuvittelin. Pitää vielä vielä vähän sommitella ja ihmetellä...

  VastaaPoista
 3. Olisi kiva kuulla myös tämän puusepän tai hänen firmansa nimi. Ollaan meinaan etsitty ammattitaitoista ja luotettavaa puuseppää. :)

  Jos et halua mainita puusepän nimeä blogissasi, kuulisimme sen mielellään esimerkiksi sähköpostitse. :) Osoite löytyy blogistamme.

  VastaaPoista
 4. Hei Arietta! Kerron mielelläni puusepän nimen - kysyn vain ensin, sopiiko (sopiihan) se hänelle, ja meilaan sitten sinulle. Eli palaan varmasti lähipäivinä asiaan.

  Kävin kurkkaamassa blogianne - hieno blogi ja asunto, ryhdyn lukijaksenne! :)

  VastaaPoista