maanantai 27. huhtikuuta 2009

Ilma puhdistuu, vihdoinkin

Eräs ikuisuusprojekti on nyt saatu päätökseen: meille on vihdoin hankittu ilmanpuhdistin. Olemme jo jonkin aikaa vertailleet erilaisia puhdistimia - eipä niissä maallikon mielestä ihan kauheasti ole eroja kuitenkaan. Yksi puhdistin ehdittiin jo tilatakin, mutta tilaus peruttiin. Kävimme myös katsomassa kuvissa hyvin tyylikkäiltä näyttäviä Light Air -puhdistimia, mutta ne olivatkin yllättävän muovimaisia ja lelun oloisia oikeasti.

Nyt etsintä on siis kuitenkin onnellisesti päättynyt ja makuuhuoneeseemme on saapunut Philipsin uutuusilmanpuhdistin. Ensivaikutelma on miellyttävä. Olin lauantai-iltana aivan siitepölytukkoinen, nenä valui ja päätä särki. Kesken ensimmäistä puhdistinyötä heräsin ja kas, kaikki oireet olivat poissa. Hengitys kulki hyvin, nenä ei ollut tukossa ja ilma oli ihanan raikasta ja viileää. Hyvin lupaavaa! Toivottavasti tämä on se salainen ase, jolla kissa-allerginen siitepölyallergikko pärjää syksyyn asti. Vekottimen pitäisi poistaa jopa 99 % kaikista ilman epäpuhtauksista.
Vielä voisi hankkia ilmankostuttimenkin, mutta mietitään vielä. Ehkä se on seuraava ikuisuusprojekti.

2 kommenttia:

  1. Itse ostin samalla ilmankostuttimen, joten en osaa sanoa kumman vaikutusta, mutta jännää oli tosiaan se, miten heräsi keskellä yötä ja huomasi että ilma on raikasta.

    Ja jostain syystä myös Mauno-kissa siirtyi saman tien nukkumaan jaloista kainaloon, lähemmäksi. Tulikohan viileää...

    VastaaPoista
  2. Heh, meilläkin kävi ensin niin, että C muuttui mikäli mahdollista vielä enemmän kainalokissaksi kuin ennen (ihan hellää mutta vähän epäkäytännöllistä, jos kissa haluaa nukkua niin liki, että viiksikarvat ovat ihmisen suussa!). Sittemmin se on alkanut mys seikkailla aiempaa enemmän öisin. En tiedä, johtuuko tämä kaikki vai mikään tästä ilmanpuhdistimesta, mutta ainakin puhdistimen tulon jälkeen kaikki yöt ovat olleet joko läheisempiä tai sitten itsenäisempiä kuin ennen. Välillä havahdun yöllä, että siellä se taas nuuskuttaa puhdistinta.

    Nyt muutaman yön perusteella puhdistin on loistava: voisin vain lojua viileässä makkarissa ja HENGITTÄÄ, sen sijaan että tuhisen ja puhisen makkarin ulkopuolella. Miksei kaikkialla ole ilmanpuhdistimia, esim. työhuoneessani?

    VastaaPoista