torstai 16. huhtikuuta 2009

Kanteleen kutsu

Kuva: Marimekko / Sanna Annukka
Tänä keväänä on ollut lähes mahdotonta avata kotimaista sisustuslehteä törmäämättä nimeen Sanna Annukka. Nuori suomalais-englantilainen Marimekko-suunnittelija on esitellyt lehdissä milloin töitään, milloin kotiaan. 

Eikä siinä mitään, hänen töitään kannattaakin esitellä! En ole maailman suurin Marimekko-kuosien fani, mutta Sanna Annukan kangaskuosit ovat minusta kaikki onnistuneita: kiinnostavia ja monipuolisia, silti tasapainoisia ja rauhallisiakin. Hankimmekin pari päivää sitten huonekorkeuden verran mustavalkoista Kanteleen kutsu -kangasta (kuvassa) kotiin paikkaan, joka on kaivannut "jotain isoa taulua". Kuosi vetosi mustavalkoisuudellaan, "valmiudellaan" ja eläimillään - Kalevalan ystävänä nimikin ilahdutti. Kun mieskin oli samaa mieltä - se ei ole meillä itsestäänselvyys sisustusasioissa - niin piti toimia.

Nyt pitäisi sitten vain päättää, miten kangas kiinnitetään paikoilleen eteisaulan seinälle. Modernilla rimalla, puutangon avulla, kehykset vanhasta laudasta, miten? Jotain sellaista pitäisi keksiä, ettei kangas näytä liian retrolta eikä liian nuorekkaalta - kangastauluja ja muita kangasvirityksiä on nähty mielestäni jo ihan tarpeeksi, etenkin juuri Marimekon kankailla. Kivoja ovat useimmat, mutta kärsineet inflaation. Omahyväisesti ja Sanna Annukan vastaisesti toivon myös, etteivät hänen kangaskuosinsa koe nk. Unikko-ilmiötä, silloin niistä menee maku (Unikossa ei ole omasta mielestäni makua ollutkaan, mutta pointti lienee selvä).

Myös Sanna Annukan värikkäät kankaat ovat hienoja. Jätän ne tosin kauppaan, koska ne ovat omaan makuuni liian marimekkoja, retroja ja - niin, värikkäitä. 

Sanna Annukan kotisivut löytyvät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti