maanantai 15. kesäkuuta 2009

Annalan satoa

Hyötykasviyhdistyksen pihakirpputorista Annalassa on huomenna jo viikko, mutta nyt vasta saan kirjoitettua aiheesta.

Ensinnäkin Annalassa kannattaa käydä jo siksi, että paikka on ihana, varmasti yksi pääkaupunkiseudun hauskimmista ja sympaattisimmista. Kauniita vanhoja puutaloja, viehättäviä istutuksia, sopivan pittoreski viljelypalsta-alue, mitä vielä? Niin, pieniä poneja, ankkoja ja koristeellinen kukko pihalla: maaseutu onkin Arabianrannassa.

Toiseksi Annalan tapahtumat ovat supersympaattisia. Viime vuonna sekosin halvoista mutta todella hyväkuntoisista taimista taimitorilla ja kotona huomasin ryhtyneeni basilikaviljelijäksi. Erilaisia basilikoita oli niin montaa lajia, etten enää edes muista... Tänä vuonna pihakirppikseltä tulivat mukaan lipstikka, iisoppi, sitruunatimjami, rohtosuopayrtti - ja tietenkin yksi pienilehtinen basilika. Toisin sanoen yrttitarhan alku:


Ja myös uuden kukkapenkin alku. Pihallamme on pitkä, rikkaruohoa rehottava kukkapenkki, jonka oikeastaan ainoa järkevä kasvi on raparperi. Nyt sen vieressä kasvaa lipstikka (ja toivottavasti kasvaakin jättimäiseksi!) ja muut kasvit ovat ruukuissa. Taustan puulaatikko on yksi aarteistani. Pöllin sen entisen kotitaloni roskiksesta ja kasvatan siinä salaattia ja pinaattia joka kesä.
Aion uudistaa koko kukkapenkin vähitellen. Loppukesästä yrtit saavat siirtyä ruukuista maahan, jos ovat suoriutuneet kesästä. Olen varma, että kasveja vähitellen lisäämällä saan 10-metrisestä rikkaruohosuikaleesta kauniin yrtti-, kasvi- ja kukkamaan.
Oi ihanaa, että on kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti