perjantai 26. kesäkuuta 2009

Kivenpyörittäjän piha

Ei mennyt kivimiesten työ hukkaan. Tämän viikon aikana 10 metriä rikkaruohopalstaa on muuttunut kivi-kukka-yrttimaaksi. Tarvittiin vain pistolapio, maisemointikangasta ja hiilenmustaa Kekkilän koristekatetta, kivimiesten keräämä kivikasa ja lomapäiviä.
Kukkapenkki on ainakin 10 metriä pitkä. Koska en ole varma, mitä siihen haluaisin, niin en viitsinyt istuttaa koko penkkiä täyteen kasveja, ja muutenkin tavoitteena oli siistiä penkki mahdollisimman helposti ja nopeasti. Nyt se on tällainen, mutta jatkossa kivisiä kohtia on helppo muuttaa istutusalueiksi; osa ruukkuyrteistä onkin tarkoitus kaivaa syksyllä maahan.

Talon puoleisessa päässä kasvaa salaattia, pinaattia, iisoppia, basilikaa, raparperia ja lipstikkaa, muun muassa. (Nämä on esitelty blogissa jo ennenkin).
Matkan varrelta löytyy isoja samettikukkia, kukonkannusta, sitruunatimjamia, härväsalviaa ja lisää lipstikkaa.

Kivijonon toisessa päässä kasvuunlähtöä yrittävät herne, tilli ja persilja. Ehjät ja rikkonaiste vanhat kukkaruukut on otettu hyöty- ja koristekäyttöön.
Kivien raahaaminen on käynyt kuntoilusta. Seuraavaksi kivenpyörittäjä aikoo perustaa kurpitsamaan. Sinnekin tulee kiviä koristeeksi, tietenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti