tiistai 21. heinäkuuta 2009

Goji kasvamaan


Ostinpa eilen pussillisen kuivattuja gojimarjoja, lähinnä siksi, että ne näyttivät hauskoilta ja muistelin, että ne ovat terveellisiä. 

Mikäli nettiä on uskominen, gojit ovat superterveellisiä. Niitä myy esim. Hyvinvoinnin tavaratalo, jonka mukaan "goji-marjoja pidetään maailman ravinteikkaimpana hedelmänä, ja niissä on lukuisia erilaisia ravintoaineita. Ne sisältävät 21 eri mineraalia, mm. rautaa, kalsiumia, kaliumia, kromia, kuparia, mangaania, magnesiumia, natriumia, seleeniä, fosforia ja sinkkiä". Lisägoogletus osoitti, että jotkut ovat kaivaneet siemeniä noista kuivatuista, rusinaisen tahmaisista (ja rusinaisen makuisista) marjoista ja onnistuneet kasvattamaan siemenistä gojia kotonakin. 

Mielenkiintoista! Gojikasvatusta pitää ehkä testata. Googletus ei mennyt hukkaan siksikään, että tuolta Hyvinvoinnin tavaratalosta saa näköjään myös mm. eko- ja allergisystävällisiä pesuaineita ja kosmetiikkaa; ne kiinnostavat aina. Goji-tietoa etsiessäni törmäsin lisäksi monipuoliseen Kemikaalicocktail-blogiin.

Aloittelevana gojinsyöjänä voin kertoa, että marjat sopivat aina Bulgarianjogurtin päälle.

2 kommenttia:

  1. Hassua, mäkin ostin noita Ruohonjuuresta just viikko sitten. En ole kyllä vielä testannut. :)

    VastaaPoista
  2. Mä olen testannut nyt paitsi erilaisten jogurttien myös pähkinöiden kanssa. Hyviä ovat! Ja varmaan ihan kauhean terveellisiä, kunto kasvaa kohisten. Vähän mauttomampia nuo kyllä ovat kuin esim. rusinat, mikä on vain hyvä, ei tule kourakaupalla ahmittua.

    VastaaPoista