torstai 9. heinäkuuta 2009

Paloturvallista ja -turvatonta IittalaltaKuvat: Iittala / August-lyhty

Bongasin eilen uusimmasta Glorian Kodista must have -tuotteen: Augustin, ledvalolyhdyn. Haluan valkoisen Augustin tai mieluummin muutamankin Augustin. 

Ennen kissoja poltin kynttilöitä läpi vuoden, lähes päivittäin. Arvattavista syistä en polta enää kuin satunnaisesti ja silloinkin vain takassa kipinäsuojan takana. Öljylamput taas eivät ole koskaan olleet minun juttuni, vaikka minulla niitä on muutamia ollutkin. Joko lampuissa on ollut vikaa tai olen täysi tunari, sillä en saa koskaan niitä palamaan kauniisti. Lisäksi öljyn kanssa läträäminen on epämiellyttävää ja epäilyttävää. Milloin tahansa voi syntyä suursotku tai -räjähdys.

Ratkaisu on siisti ja helppokäyttöinen August. (Periaatteessa en kyllä halua mitään turhia sähkövaloja, en edes ledejä, mutta August on poikkeus. Ja varmasti kaunis, vaikkei valoa olekaan sytytetty.)

Etsiessäni Augustia Iittalan sivuilta huomasin, että kaunis Fireplace on julistettu paloturvattomaksi ja sen omistajia kielletään käyttämästä takkaa. Jos Fireplacen polttoainesäiliö ei ole täynnä takkaa sytytettäessä, koko paikasta voi tulla fireplace. Iittalan tiedote asiasta löytyy täältä. Onpa hyvä, ettei Fireplace sovi kotimme tyyliin eikä meillä olisi sille sopivaa paikkaakaan. Olemme nimittäin käyneet tuijottamassa sitä mieheni kanssa muutamankin kerran, mutta aina todenneet, että hieno on, mutta ei meille. Sen sijaan meille saisi tulla kernaasti tällaisia Iittalan Knives-veitsiä, jotka taas löysin Iittalan nettisivuilla olleesta tyylikkäästä ja miellyttävän selkeästä ja rauhallisesta kuvastosta. Sitten kun vanha ruskea keittiömme on muuttunut uudeksi, valkoiseksi ja valoisaksi, nämä värikkäät veitset voivat olla piste iin päällä. Vanhat veitset lähtevät siinä vaiheessa kesähuvilalle, joka minulla varmaankin silloin jo on. 


Haaveilu on hauskaa ja suunnitteleminen inspiroivaa. Netti on hyvä apuväline molempiin.

P.S. Iittalan tuotenimisuunnittelijat eivät taida olla luovimmasta päästä. Fireplace, Knives? Miksei suoraan suomeksi Takka ja Veitset?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti