maanantai 13. heinäkuuta 2009

Saariston savulammas

Nautimme viikonloppuna mökillä ulkona tehtyä ruokaa: savulammaspaistia, tilliperunoita ja salaattia. Liha valmistui rannalla savustuspöntössä, perunat keitettiin irtolevyllä kuistilla ja salaatti oli mökkikasvimaasta. Herkullisen lammaspaistin ohje kuvien perässä. Meidän paistissa oli luu eikä paistia ei sidottu, mutta tämän ohjeen mukaan sekin oli tehty.




Lämmin savulammaspaisti
4-6 annosta

n. 3 kg:n lammaspaisti
valkosipulia
minttua
valkopippuria

marinadiin punaviiniä
pinnalle suolaa

Poista paistista lonkka-  ja putkiluu. Mausta kauttaaltaan hienonnetulla valkosipulilla, mintulla ja valkopippurilla. 

Sido paisti. Aseta sopivaan astiaan tai muovipussiin ja kaada päälle punaviiniä, jossa paisti saa marinoitua noin vuorokauden ajan. 

Savusta paistia savustuspöntössä 120 °C:ssa n. 2 tuntia.

Poista narut, leikkaa paisti viipaleiksi.

Ohje: Silja Gourmet, Ruokaristeily valkoisilla laivoilla (Oy Silja Line Ab, 1986)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti