tiistai 1. syyskuuta 2009

Kesäretkiä, osa 1: Kumpulan kasvitieteellinen puutarha


Etenkin K-blogin koti-sivut ovat olleet retuperällä kesän ja loman ajan. Nyt on kuitenkin palattu arkeen ja purettu kesän kuvat kamerasta. On aika esitellä ihania pääkaupunkiseudun ja sen lähistön retkikohteita eli purkaa loman muistoja. Ensimmäisenä vuorossa on Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, jossa vietin samaan aikaan rentouttavan ja inspiroivan iltapäivän.

Monipuolisessa puutarhassa on kauniita rakennuksia.

Pitkin puutarhaa kulki sympaattisesti kiemurtelevia polkuja, jotka veivät tutustumaan eri maanosien ja ilmastotyyppien kasveihin. Koko puutarha oli kaunis ja rehevä, selvästi hyvin hoidettu ja tarkoin suunniteltu mutta silti hyvin luonnollisen oloinen. Vaikka olen sitä mieltä, että pihamaalla pitää olla joku "punainen lanka" eli yhtenäinen linja, aloin yhtäkkiä haaveilla ties millaisista maanmuokkausprojekteista ja erityyppisistä alueista pihallamme. Japanilainen nurkkaus olisi ainakin oltava, sitten iso hyötykasvimaa, kenties oma lampikin... ja kallio, mutta mistä niitä voi hankkia?

Kasvi-ideoita digitoitiin runsaasti. Puutarhan hyötykasvimaalla kasvoi vaikka mitä! Erityisesti mieleen jäivät jättikokoiset kasvit, kuten erilaiset kaalit ja tässä oleva mangoldi.


Ei siis ollenkaan turha keikka, vaikka ensisijainen tarkoitus olikin retkeillä ja rentoutua eikä tehdä puutarhasuunnitelmia. Jopa Kumpulan kahvilan terassituolit olivat tavallisuudessaan hauskat. Mistäköhän sellaisia saisi?
Kumpulaan pitää palata heti kevään tullen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti