perjantai 4. syyskuuta 2009

Kesäretkiä, osa 3: Fiskars


Ei kesää ilman Fiskarsin-retkeä! Fiskars on ehdottomasti hauskimpia ja inspiroivimpia tietämiäni retkikohteita. Kauniita taloja, vehreää luontoa, taidetta ja käsityöläisten luomuksia hopeakoruista takorautaisiin takkavälineisiin: mitä muuta voi toivoa?Ajatella, että jollakin on näin hieno keramiikkauuni!

En tiedä, mikä tämä jokitalo on, mutta se on aina yhtä sympaattisen näköinen.

Taidegalleriassa saa sekä osto- että askarteluideoita.

Tämän kesän käynnillä kaikkein parasta oli kuitenkin tutustuminen keramiikkataiteilija Karin Widnäsin studioon ja kotitaloon. Talo oli aivan upea! Samaan aikaan todella erikoinen ja niin ajattoman yksinkertainen, että siellä, kulunutta sanontaa käyttääkseni, todella sielu lepäsi. Yksinkertainen on kaunista. Ja rauhoittavaa ja kiehtovaa ja ainutlaatuista. Koska toisen talossa ei viitsi kuitenkaan kuvata, varsinkaan blogia varten, niin laitan tähän vain linkit Studio Widnäsin kotisivuille sekä talon arkkitehdin kuvakokoelmaan.

Tämänkertainen Fiskars-retki oli onnistunut myös sikäli, että hyödynsimme paikkakuntaa monipuolisesti ja shoppailimme koruja, keramiikka sekä mittatilaustöitä Fiskarsin sepältä. Niistä kuitenkin juttua erillisessä postauksessaan.

Kesäretkiä-sarjamme päättyy tähän. :)

P.S. Karin Widnäsin talosta ja monista muistakin kiehtovista kodeista on tietoa ja kuvia mukavassa Sari Puustisen ja Ilkka Ärrälän mukavassa kirjassa Koteja Fiskarsissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti