keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Kissaturvallinen keittiökasvihuone

En ole keittiövitriinien ylin ystävä, mutta toisinaan olen tyytyväinen, että meidän keittiössä on iso vitriinikaapisto (jostain syystä meillä on monta erilaista lasiovellista kaappia tai kaapistoa, vaikken niistä pidä). Esimerkiksi eilen olin tyytyväinen lasiovista, kun leikkasin pistokkaat ylikasvaneista oliivipuusta ja pullojukasta. Kokemuksesta tiedän, että jos olisin jättänyt kasvienoksat ja vesilasit jonnekin vapaasti, meillä olisi ollut kaksi ilahtunutta karvaista juomaria: kukkia vesilasissa, jee! Nyt juomarit eivät edes huomanneet, että keittiöön tuli uusia kasveja.

Aika kätevää ja oikeastaan ihan hauskan näköistäkin. Talvella voisi kasvattaa kissanruohoa lasikaapissa. Menestyisivätköhän kaktukset siellä? Vitriini avaa uudenlaisia, kissaturvallisia kotipuutarhurointimahdollisuuksia!

2 kommenttia:

 1. Minäkään en niin ole lasikaappien ystävä, mutta täytyy myöntää että sellainen olisi kyllä ihan hyödyllinen. Nytkin pitäisi talveksi kasvattaa kissoille ruohoa syötäväksi, mutta mistä ihmeestä löytää kissaturvallinen paikka jossa tätä kasvattaa, ettei nuo kaksi tuholaista mene heti sitä repimään.

  Olohuoneen uusille korkealla sijaitsevan hyllyn päälle voisi koittaa sen laittaa, mutta jos kissat kiinnostuu tuosta liikaa ja alkavat taas hyppimään sinne, täytyy varmaan tyytyä toiseen kikkaan ja laittaa ruoho uuniin. :D Uunin luukku vaan vähän auki että saa happea ja vastapäisen seinän ikkunasta tulee suoraan valoa uuniin. Köyhän miehen lasikaappi

  VastaaPoista
 2. Hih, olen kuullut tuosta uuni-ideasta ennenkin, mutta en ole kokeillut. Enkä kokeile - itseni tuntien unohtaisin koko jutun ja kissat saisivat joku kerta kuumennettua ruohoa. :)

  Onhan niitä kaikenlaisia kasvien esikasvatukseen tarkoitettuja minikasvihuoneita ja isoja lasipurkkeja ja vaikka akvaarioita (terraarioita), mutta ainakaan toistaiseksi en ole kauheasti jaksanut kikkailla sellaisten kanssa. Meillä ei ole yhtään ikkunalautaa, joten kaikki pitää laittaa pöydälle tai lattialle, omat rajoituksensa siinäkin. Muutama huonekasvi on, aivan kaikkia eivät ole moukulat saaneet tuhottua. Ja juuri eilen kerroin kaverille, että Cisulle ja Totolle on sattunut kauhea moka: eivät ole muistaneet hyppiä vähään aikaan ollenkaan isossa limuviikunassamme. Etenkin Cisulla oli kuitenkin tapana ihan kiipeillä siinä. :)

  Summa summarum: kissattomat voivat ryhtyä vaikka orkideaharrastajiksi, kissallisille taas riittää puuhaa jo siinä, että löytää sen kissanruohon kasvatuspaikan kotoaan. ;)

  VastaaPoista