torstai 1. lokakuuta 2009

Leimuavan puutarhan alku

Sain toissapäivänä vanhempieni puutarhasta leimukukkia. Ne pääsivät vähän aikaa sitten kaivamani ja sittemmin jo täytetyn uuden kukkapenkin päähän:
Olin iloinen, että siirsin multapaakun heti muovipussista kukkamaahan, sillä sen jälkeen onkin ollut jo pakkasöitä. Toivottavasti kukat leimahtavat loistoonsa meidänkin pihalla! Haaveilen saavani myös toiseen kohtaan pihamaata leimukukkia.

Uudessa kukkamaassa ei näytä olevan vielä kuin multaa (ja kissanhiekkaa: testaamme, miten se toimii maanparannusaineena, toivottavasti hyvin), mutta multa kätkee salaisuuksia eli kukkasipuleja. Kylvin niitä aivan kukkapenkin reunoille, koska keskelle olisi tarkoitus laittaa keväällä raparperia.

Ja istutusalueen reunoista puheen ollen: olemme niihin oikein tyytyväisiä! Saimme puutarhamyymälän poistomyynnistä superedullisia punaisia betonikiviä (20 senttiä/kpl) ja reunustin kukkamaan niillä. Jos kivet pysyvät paikoillaan, niin meillä on kivan ja siistin näköinen kukkamaan reunus, jonka vierestä pääsee hyvin ajamaan ruohoa. Kiviä tuli ostettua läjäkaupalla - aina kannattaa ostaa, kun halvalla saa - ja tarkoitus olisi reunustaa myös viereinen kukkapenkki niillä, toivottavasti vielä ennen talven tuloa. Tarjollahan olisi vaikka millaisia metallisia ja muovisia reunanauhoja, mutten oikein innostu niistä. Puutarha-asioissa minua viehättää vähän vanhanaikainen ja rento tyyli. Sitä paitsi asumme melkein maalla, joten vanhat perennat ja vanhat (betoni)tiiliskivet sopivat meille hyvin.

Hmmm. Jonkinlainen puutarhakärpänen tuntuu vihdoin puraisseen, mutta juuri talvea vasten... Täytyy toivoa, että kärpänen on sinnikästä lajia ja on keväällä entistä ponnekkaampi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti