maanantai 7. syyskuuta 2009

Nukkekodin keittiö ja kylpyhuone valmiina!

Nukkekotityömaalla on ollut viime aikoina hiljaista. Olin jumittunut sahaamaan kodin lattialistoja ja miettimään muitakin nukkekodin viimeistelytöitä - aina eiliseen asti, jolloin päätin, että ehei, teen sittenkin huoneen kerrallaan valmiiksi. Huonekalujen maalaaminen ja koriste-esineiden sijoittelu ovat kuitenkin paljon hauskempia hommia kuin Bilteman takkasytykkeiden muuntaminen lattialistoiksi.

Päätös kannatti: sain eilen valmiiksi keittiön ja kylpyhuoneen, ja sormet syyhyävät päästä jatkamaan talonrakennusta! (Huom! Kuvat eivät ole kovin hyvälaatuisia, mutta ne saa klikkaamalla suurimmiksi.)

Keittiöön oli tarkoitus laittaa vielä "kaakelia" työtilan ja hellan taakse seinälle, mutta tuskin laitan, kun keittiö on nyt jo näin värikäs - ja söpö. Ehkä askartelen vielä mustasta liukuesteteipistä kipinäsuojan hellan eteen, ja kuvassa näkyvän vihreän jakkaran tilalle pitäisi tulla polttopuuvarasto (laatikko + polttopuita). Mitään muuta keittiöstä ei mielestäni puutu, vaikka esim. pienet siivousvälineet ja seinälamppu olisivat kivoja, ehkä räsymattokin.
Vihreän jakkaran päällä seinällä oleva harmaa hylly on laatikosta, joka löytyi pienestä nukkekodin arkusta. Hyllyn päällä on koristelintu, lapsuudenaikainen riipus.
Kuka on unohtanut altaaseen likaisia tiskejä?
Näkymiä ruokasalista keittiöön. Ruokasali on sitten seuraava projekti...

Kylpyhuoneessa on ripaus prinsessamaisuutta. Lattialistat ovat turkoosia mosaiikkia ja matto on tehty huovutusvillasta ja helmitarroista.

Äitini antoi minulle vanhoja pitsejä, ja yhdestä pikkupitsistä tuli pyyhe. Mutta miksi se on ammeen reunalla? Kylppäristä puuttuu ainakin pyyheteline!

Näkymä eteisestä kylpyhuoneeseen.
Keittiö ja kylpyhuone ylhäältä kuvattuina. Nukkekoti on siis talon "pohjapiirustus" tai läpileikkaus, itse pahvilaatikoista askarreltu. Sen sijainti on tällä hetkellä varaston lattialla, kissaturvallisessa paikassa.
Aiemmin kissasivujen puolelle kirjoittamani nukkekotijutut aikajärjestyksessä vanhimmasta uusimpaan:

Kohti ikiomaa nukkekotia

Nukkekodin tapetteja
Miniatyyrien maailmassa (kirjaesittely)
Tervetuloa asuntoesittelyyn!

2 kommenttia:

 1. Voi ei, tässä vain oma nukkis kuume kasvaa! Mihin ihmeeseen saisin raivattua tilaa sille iiisolle unelmieni kodille ;) Tuo vitriini onkin todella hyvä idea - jos siis sellaisen omistaa.. Nyt tarttis vaatehuoneen laajennuksen - se on ainut kissavapaa alue (kun oven muistaa lukita..).

  Näyttää todella kodikkaalta ja talossa on ihana lämmin henki.
  Hurmaavat astiat ja putelit keittiössä - aivan ihana! Mutta missäs se kissanruokakulho on... ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Menina! Siitä vaan nukkista tekemään. Se on ihan yllättävän hauskaa näpertelyä :) Minä askartelin aluksi vessan lattialla (varasto ei ole lämmin, joten se on vain kesäkäyttöön). Jos isolle nukkikselle ei ole tilaa, tee vaikka joku pieni huone tai huoneenosa tms. asetelma sellaiseen "laatikkotaulunkehykseen" tai vaikka akvaarioon. Mulla on ajatuksena, että jatkossa tekisin juuri tuollaisia pikkunukkiksia, koska ne on helpompia tehdä ja sijoittaa ja sopivat myös paremmin kissukoiden kanssa saman katon alle. Kuulin,että jollain on nukkekoti lipaston laatikossakin, mutta sittenhän se on aivan piilossa. Itse ostin ajat sitten ison peltipurkin, jossa on yhdellä sivulla ikkuna. Siitä tai esim. isosta kynttilälyhdystä suunnittelen vielä joskus tekeväni jotain.

  Kun nyt saisi edes tämän yhden valmiiksi! Olen kyllä paljon parempi suunnittelemaan kuin toteuttamaan... Ja juu, oikeassa olet, kissankuppia ei ole. En osaa ajatella nukkikseen lainkaan ihmishahmoja, mutta miniatyyrilemmikkien tarjontaa olen tarkastellut silmä kovana. Vielä ei ole kuitenkaan tullut vastaan yhtään kelvollista minikissaa, mutta sellainen on kyllä suunnitelmisssa. Ja ehkä minikoira, ihan vain Cisun kiusaksi, kun hän nykyisin niin vihaa koiria. ;)

  VastaaPoista