torstai 15. lokakuuta 2009

Kirjanurkkaus kunnossa

Tällainen siitä tuli. Kirjahyllynurkkausta ei alettukaan sisustaa sen koommin, vaan lähinnä olemassa olevia esineitä siirtelemällä ja uudella matolla saatiin aikaan tällainen kokonaisuus (kuvan voi klikata suuremmaksi).

Harmaa matto on Ikeasta ja villaa, ostettu tänä syksynä ja maksoi vajaa 300 euroa. Tuolit ovat sellaisia, että niistä voisi kertoa kuten sisustuslehdissä: "Pienempi, 1950-luvulta peräisin oleva ranskalainen vanha bistrotuoli on lahja emännän isältä. Vanha tuoli taas on osa antiikkista ruokakalustoa, joka kuului emännän isovanhemmille; tähän kotiin saatiin ruokakalustosta perintönä kaksi käsinojallista, koristeellista tuolia. Vanhat tuolivat tuovat muuten melko moderniin sisustukseen syvyyttä ja mielenkiintoa."

Suomennos: Kaksi paikkaansa etsivää tuolia tökättiin kirjahyllyn luokse, kun tilassa ei vielä ollut muita kalusteita. Pienellä harjoittelulla silmä on tottunut niihin ja jopa vaarin vanha koukerojalkatuoli on ihan hauska, onhan sillä tarinakin. Voi olla, että tilalle tulee jossain vaiheessa moderni nojatuoli, saa nähdä. Ainakin kissat pitävät tuosta tuolista kovasti.
Seinälle tuli grafiikkakokoelman alku. :) Siirsimme kaksi taulua muualta talosta, lisää grafiikkaa mahtuisi vielä niiden luokse ja etenkin koukerotuolin taakse seinälle. Haaveilen Hannu Palosuon teoksesta.
Kuva ei ole hyvä, ja erityisen törkeää on se, etten muista oikeanpuoleisen tekijää. Vasemmanpuoleinen on Susanne Gottbergin, yhden lempitaiteilijoistani, teos.

Jos oikein innostuttaa, niin taulujen alle lattialle voisi tuoda pari isoa tyynyä. Valaisimen vaihtamisestakin on puhuttu, mutta toistaiseksi valkoinen perusspottivalaisin saa riittää. Hyllyllä on Harri Koskisen Block, mutta lähinnä koristeena. Blockiin ei ole saatu vaihdettua vähemmän kuumenevaa lamppua, joten sen alla on hyllyä suojaamassa niin ikään perintönä saatu pieni hopeatarjotin.

Edelleen olemme kyllä supertyytyväisiä uuteen kirjahyllyyn!

1 kommentti:

  1. Blockiin pitää laittaa uunilamppu, ei kuumene sen kanssa liikaa. Uunilamput ovat myös erittäin kestäviä. Vuonna 2002 hankittu Blockini, joka on usein päällä, tarvitsi uuden lampun vasta pari kuukautta sitten.

    VastaaPoista