perjantai 23. lokakuuta 2009

Syksyn piristäjät: tee ja chili

Kuvan teepakkaus ja viini- eli öljypullo eivät liity mitenkään muuten toisiinsa, paitsi että ovat jämähtäneet keittiön tasolle vierekkäin ja pääsivät siis samaan kuvaan. Ja että kumpikin ovat olleet viimeaikaisia suosikkejamme.

Voga-punaviinin pullossa on chili-yrttioliiviöljyä. Teemme sitä aina aika ajoin, sillä se on maailman helpointa. Annostele pulloon oliiviöljyä, kokonaisia ja murennettuja chilipalkoja (tai vain chilin siemeniä tai jos haluat välttää niitä, chilirouhetta), kokonaisia pippureita (eri pippurien sekoitus on suositeltava, etenkin roseepippuri on hauskan näköistä) ja kuivattuja yrttejä maun mukaan. Tässä putelissa on mm. valkosipulia ja basilikaa. Eniten on kuitenkin chiliä. (Meillä mies on siitä riippuvainen.)

Anna tekeytyä kolmisen viikkoa. Ravistele välillä. Käytä salaatinkastikkeena tai vaikka marinadina. Älä käytä pullona isosuista ja tasaisen mallista Voga-viinipulloa, ellet halua kokonaisten chilipalkojen uivan öljyn mukana salaattiisi. :)

Clipperin Valkoinen mustaviinimarjatee on ollut positiivinen yllätys. En ole todellakaan teen ystävä enkä juo teetä edes kuukausittain. Tämä teepaketti kuitenkin tarttui mukaan Life-luontaistuotekaupasta lähinnä vain söpön pakettinsa takia - pakkaussuunnittelija on onnistunut, kuten muissakin Clipperin pakkauksissa.

Erityisesti näin flunssa-aikaan ajatus lämpimästä teestä ja tulisesta öljystä lämmittää. Tulella ja teellä kurkkupöpöjä torjumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti