torstai 5. marraskuuta 2009

Huovutusta

Yksi suosikkikirjoistani on tällä hetkellä näinkin aikuinen. Laurie Sharpin hauska Villaiset pikkupehmot (Tammi, 2009) löytyi kädentaitokirjakerhon kerholehdestä ja oli pakko tilata, koska se vaikutti niin söpöltä.Ja hyvä ostos se olikin. Olen lueskellut neulahuovuttamisen perusohjeita ja katsellut hauskojen eläinhahmojen kuvia. Ainakin huuhkajaa, pingviiniä ja lammasta pitää kokeilla, merenneitoa ja muita nukkehahmoja taas ei, niistä en pidä. Tähän lepakkoon olen tykästynyt. Mietin, voisiko siitä esim. tarra-heijastinkankaan avulla tehdä heijastimen.
Tietenkin myös kissaa pitäisi kissanomistajana kokeilla. Aluksi aion kuitenkin keskittyä pyöreämpiin ja yksinkertaisiimpiin eli helpompiin hahmoihin. Yhtä olenkin jo aloitellut, mutta se ei ole julkaisukelpoinen. Pääasia, että olen vihdoin vuosien haaveilun jälkeen saanut hankittua huovutusneulan ja -villaa ja olen jo päässyt ihan vähän kokeilemaan tekemistäkin. Lisää aiheesta, kunhan saan aikaiseksi jotain, jonka kuvan kehtaan laittaa blogiin.


Pikku kokeilun perusteella neulahuovuttaminen on hauskaa ja aika helppoakin. Sitä kannattaisi harrastaa jo siksi, että huovuttamalla voi tehdä melkein mitä vain ja huovutusvilla on hyvin houkuttelevaa. Esim. Novitan Hahtuvaiset-lankaa on monissa herkkuväreissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti