tiistai 24. marraskuuta 2009

Kaltereiden takana

...tai pikemminkin edessä. Eilen nimittäin saimme vihdoin kotiin asti jo elokuussa Fiskarsin Takopajasta tilatun kissasuojan keittiön takkaan. Mies oli sen ihan itse suunnitellut ja Takopajan seppä Upi Anttila sen sitten toteutti. Suoja voisi olla hitusen pienempi, sillä sen tunkeminen paikalleen oli aikamoista millimetripeliä, mutta vika oli tilaajissa, ei tekijässä. Tekijä oli kyllä lisännyt suojaan ylimääräisen väkäsen, jonka minä (huom!) rautasahasin pois. Jos sitä ei olisi tehnyt heti, olisimme eläneet vielä toisenkin vuoden uuninpelti kissaesteenä.
Kivalta näyttää - suoja on juuri niin simppeli ja miehekkään rouhea kuin sen suunnittelija oli kuulemma halunnutkin. Ristikkojen yhtymäkohdissa olevat "niitit" eivät oikeasti ole niin näkyvät kuin kuvassa näyttää, vaan ainoastaan hieno pieni yksityiskohta.
Siistiä ja laadukasta työtä, ja aina on hauska tukea käsityöläisyyttä ja pienyrittäjyyttä. Nyt sitten suunnittelemaan toisen takan kipinäsuojaa... Siellä kyllä sellainen onkin, mutta liian koukeroinen makuumme. Onneksi kissat eivät kiipeä siihen takkaan ollenkaan, joten sitä voidaan jopa käyttää normaalisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti