tiistai 17. marraskuuta 2009

Kiva kirja: HomeMade

Mainitsin jokin aika sitten ostaneeni hauskan ja inspiroivan kirjan, Anna Liljan ym. teoksen HomeMade.

Kirjassa on rentoja ja suht helppoja ideoita iloiseen, nuorekkaaseen kotiin. Kaikkia ideoita yhdistää se, että ne toteutetaan luonnonläheisistä materiaaleista ja että kaikkiin löytyy kirjasta (ruotsinkieliset) ohjeet.

Tämä kynttilänjalka vetosi minuun muutenkin kuin kissanhännän ansiosta. Toisessa kuvassa kynttilänjalka oli takassa, mikä viehätti minua, takkakynttilöiden suurta suosijaa, kovasti. En kuitenkaan haluaisi, että takkaan luikertelisi epämääräisesti sähköjohto, joten parempi paikka tälle olisi sellainen, jossa johdon saa piiloon.

Tämä hylly ei kannattele kovin montaa kirjaa, mutta olisi omiaan vaikkapa makuuhuonessa tms., jossa on yleensä vain muutama kirja. Toimisi se toki naulakkonakin.
Kirjassa on myös huonekaluideoita. Nämä sivupöydät olivat mielestäni hauska idea, samoin kirjan muut kirjahyllyideat. Mukana oli myös hyvännäköisen, simppelin tv-hifi-tason ohje, mutta sellaisen toteuttaminen vaatinee jo aika paljon taitoa sekä kunnon nikkarointitilan.

Tästä en pitänyt. Aina kun näen jotain tällaista, en voi olla ajattelematta, kuinka epämukavaa tuossa mahtaa olla istua. Lisäksi kirja olisi voinut keskittyä kodin sisätiloihin, puutarhahuonekalut tekivät siitä hieman hajanaisen.

Vaikka olen taas löytänyt yhden uuden kirjan tee se itse -kirjojen kokoelmiini, tunnen jo itseni ja tiedän, että vaikka olisin nyt kuinka inspiroitunut, en varmaankaan toteuta mitään kirjan ohjeilla. Olen saanut selitettyä itselleni, että sisustus- ja harrastekirjojen ostaminen on silti ihan ok. Vaikkei itse tekisi juuri mitään käsillään, voihan harrastaa harrastuskirjojen keräilyä. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti