tiistai 22. joulukuuta 2009

Ei tule Varpusesta jouluaamuksi

(Kuva Pikkuvarpusen blogista.)

Katsokaa, kuinka hienon joulukuusitarran tilasin Varpusen kaupasta jo viikkoja ennen joulua. Ihastuin kuuseen ensisilmäyksellä: siinäpä siisti, helppo, ajaton, kaunis, tyylikäs ja kestävä joulukuusi. Emme edes vietä joulua kotona, joten oikean kuusen hankkiminen olisi tyhmää, etenkin villikissojen kanssa asuessa.

No. Tarra saapui ja oli niin hieno kuin ajattelinkin. Lähdimme rautakauppaan ostamaan tarran suuruista vanerilevyä, jotta kuusesta tulisi pitkäaikainen joulutaulu (en halua siis kiinnittää sitä seinään). Rautakaupan saha oli rikki, levyä ei saatu. Pikaista etsimistä noin kymmenessä muussa kaupassa: vesiperä. Sitten muistin, että meillähän on vanhoja vanerilevyjä pihalla. Yksi haettiin sisälle ja laitettiin viikoksi kuivumaan kylppäriin. Jotenkin menikin kaksi viikkoa... Sitten maalasin levyn valkoiseksi ja jätin sen taas kuivumaan.

Kun eilen katselin levyä, tulin siihen tulokseen, että en kyllä halua niin rupuista alustaa hienolle tarralle. Maalauksesta huolimatta levy on juuri sen näköinen, että se on asunut tuulen tuiverruksessa yhtä kauan kuin metsän kuuset konsanaan... Mutta ei tässä enää ehdi etsiä uuttakaan tarra-alustaa. Pahoittelut Varpuselle, mutta meillä ei nyt sitten ole esitellä tarrajoulukuusta.

Onneksi onnettomuus ei ole suurensuuri. Olin alun perinkin ajatellut, etten liimaa kuuseen mukana tulleita koristeita (tarrapalloja) kuusitarran päälle, vaan pelkkä kuusi riittää. Aion siis paneutua asiaan uudestaan joulun jälkeen ja tehdä kuusesta talvi- enkä joulutaulun. Jotenkin tämä joulunalus on mennyt muutenkin vähän niin sun näin, joulukoristeitakaan ei ole kaivettu varastosta. Vaan onneksi en ole tonttukoristeiden ystävä, ja viimeistään ensi viikon loman aikana saan varmasti laitettua joitakin koristeita esille, olkoot nekin sitten talvi- eikä joulukoristeita. Eikös jouluna pidä rentoutua eikä koristella kotia vaikka väkisin?

2 kommenttia:

  1. Sanasokeus iski, luin että "etenkin villisikojen kanssa asuessa". Mutta käyhän se niinkin, joskus ainakin täällä tuntuu siltäkin...

    VastaaPoista
  2. Hih :) Mutta joo, noinhan se on. En yhtään epäile, etteikö oikea joulukuusi tekisi kissoista suorastaan villisikoja... Joulunviettopaikassa on tietääkseni muovikuusi, saa nähdä, aiheuttaako se villiintymistä.

    VastaaPoista