sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Tervetuloa nukkekotiin!

Nyt se on valmis! Itsenäisyyspäivän kunniaksi ikuisuusprojekti nukkekoti muutti pois varaston lattialta ja pääsi sinne minne se oli alun perin suunniteltukin, siis olohuoneessamme olevan vitriinikaapin ylähyllylle. Lähdetäänpä talokierrokselle... Mitään ihan uutta minikodissa ei ole kyllä enää tapahtunut, mutta tässä nyt kuitenkin kuvia nukkiksesta oikeassa paikassaan.

Ruokailusali on ehdottomasti talon valoisin huone, siitä sai jopa vuoden harmaimpana päivänä vaaleita kuvia. Pöydällä on huojuva kynttiläjalka, keksejä lasipurkissa sekä teetä hopeakannussa.
Keittiötä en onnistunut kuvaamaan vitriinin lasin läpi - akvaarioasetuksellakin tuloksena oli pelkkiä heijastuksia. Ainoa mahdollisuus oli kuvata ruokailusalin kautta
...ja nostamalla kamera vitriinin sisälle. Harmi, sillä keittiö on mielestäni nukkiksen söpöin huone. Aiempia kuvia siitä voit katsoa täältä.

Eteisestä näkyy kylpyhuoneeseen.

Naulakossa roikkuu päivänvarjo ja käsilaukku. Tällaisia pieniä yksityiskohtia oli mielestäni kaikkein hauskinta suunnitella heti sen jälkeen, kun nukkekodin pohjapiirros ja perusidea oli hahmottunut. Päätin kuitenkin jo alussa, että minulle riittää luovuudeksi perusidea ja sen toteuttaminen eli huonekehikon askartelu,lähes kaikki tarvikkeet olen ostanut valmiina ja korkeintaan maalannut itse. Minulla ei ole kärsivällisyyttä tehdä kaikkea alusta alkaen, enkä myöskään halunnut, että tavarat näyttävät viisivuotiaan tekeleiltä...
Olohuoneessa on komeat, käsintehdyt nahkanojatuolit. Takasta puuttuu vielä puita ja muutenkin pientä loppuviimeistelyä voisi tehdä. Olen kuitenkin tahallisesti ripotellut pitkin asuntoa huolimattomasti jätettyjä lehtiä ym. elämisen merkkejä. En aio hankkia nukkekotiin nukkeja, mutta halusin luoda vaikutelman, että siellä asuu joku - vieläpä joku vähän sotkuinen ja boheemi, kaiken ei pidä olla nukkiksessakaan tip top.


Myös makuuhuone sijaitsee asunnon takaosassa, kuten keittiökin. Sitäkään ei siis päässyt kuvaamaan kuin päältä päin ja hyvin heijastavan ikkunan kautta. Pönttöuuni on ihan kuin oikea!
Sängyllä on huovutettu päiväpeite, seinällä vinksahtanut ryijy ja suvun muotokuvia. Ompelunurkkaus on herttainen.
Siellä se on, kiehtova minimaailma!

6 kommenttia:

 1. Meikäläinen on myös elämänsä aikana rakennellut muutamia nukkekotiprojekteja. Ihanalta näyttää! Kuka on muuten tehnyt nuo upat nahkanojatuolit? Onko ne tilattu mahdollisesti Pienen Pienestä tai Doloresilta?

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia kehuista! :) Oli kyllä hauska projekti, ja nyt mielessä on jo uusia - ensi kerralla voisi kyllä kokeilla jotain aivan erityyppistä, vaikka modernia loft-asuntoa. Saa nähdä.

  Nahkanojatuolit ovat Minimaailman tilausmallistosta, ihana pönttöuuni ja suurin osa kukkasista taas Pienen Pienestä. Yritän lähiaikoina kirjoittaa vielä oman jutun noista ostospaikoista ja muustakin, mitä tän ekan nukkiksen kanssa tuli mietittyä ja opittua.

  Millaisia nukkekotiprojekteja sinulla on ollut?

  VastaaPoista
 3. Oijoijoi! Ihana! Toi aurinkotapetti ja kaikki! Oletko muuten lukenut Tove Janssonin Nukkekaapin, se on tosi hyvä ja moniulotteinen tarina, josta mulle on vahvimmin jäänyt mieleen se projektiluontoisuuden ihanuus?

  Vesiamaryllis kuulostaa kans hienolta, kuten kaikki tollaset vesikasvit. Tältä vuodelta taitaa olla jo myöhäistä, mut ens vuonna sit...

  VastaaPoista
 4. Kiitos myös Kallion kotivalolle :) Nukkiksen teko oli kyllä todella hauskaa ja rentouttavaa, joten en usko, että se tähän jää.

  Jansson-kirjavinkki on erinomainen, kiitoksia! Olen ollut aikeissa lukea tuon kirjan, mutta en ole enää muistanut. Pitääkin laittaa se lukulistalle. Ja jos ostaa valkoisen amarylliksen, se ei ole ehkä liian jouluinen, jos kasvatus vähän myöhästyykin?

  VastaaPoista
 5. Jenni: Olen rakentanut lähes A:sta asti oman Muumitalon pienine muuminukkeineen kaikkineen. Muitakin pienempiä projekteja on tullut tehtyä, nyt tosin nukkistelu on jäänyt moneksi vuodeksi unholaan opintojen takia, mutta aika-ajoin alkaa miniatyyripeukaloa syyhyttämään. ;)

  VastaaPoista
 6. Ruusu, oi hauskaa, pieni Muumitalo! Mahtava idea: siinähän pitää kokonaisvaltaisesti perehtyä ensin Muumien maailmaan ja sitten toteuttaa talo, huonekalut ja tarvikkeet, vielä hahmotkin. Hienoa! Vieno toive: jos sinulla on kuvia Muumi- tai muusta mineilystä, niin en pahastu, jos laitat niitä joskus blogiisi. ;)

  Mun miniatyyripeukaloa on jo syyhyttänyt tuon ison nukkishuoneiston jälkeenkin. Olen tehnyt yksinkertaisempia, pienempiä minijuttuja, kuvia on tulossa jossain vaiheessa. Mineily on ihanaa!

  VastaaPoista