tiistai 22. joulukuuta 2009

Voihan Design Forum...

Luin juuri netistä, että Design Forum lopettaa näyttelytoimintansa.

Harmi! Ensinnäkään muotoilunäyttelyitä ei ole juurikaan. Toiseksi Design Forumissa kynnys mennä näyttelyyn on ollut todella matala, kun näyttelyt ovat olleet ilmaisia ja siinä sopivasti kaupan ja kahvilan vieressä hollilla. Ja mitä Design Forum nyt tekee kaikella näyttelytilalla? Toivottavasti D. F. ei ainakaan muuta minnekään syrjäisempään paikkaan, sitten ei kukaan löydä enää kauppaankaan.

Pöh.

4 kommenttia:

 1. Joo, luin samaa, voi pöh ja juuri nyt suuren muotoiluvuoden ollessa ihan oven takana!

  Ymmärsin, että DF ei varsinaisesti muuta, vaan näyttelytilaa otetaan lisää myyntikäyttöön. Toivottavasti samalla laajennetaan ja panostetaan valikoimaan!

  VastaaPoista
 2. Hyvä sentään, jos ei muuta ja tulee enemmän myyntitilaa. Itse en huomannut ko. asiaa ollenkaan, kaikki huomio meni näyttelyiden loppumiseen.

  Toivottavasti tosiaan laajentavat sitten valikoimaakin. Vaikka pidäkin lähes kaikista DF-tuotteista, niin kieltämättä tuotevalikoima on vuodesta toiseen aika muuttumaton.

  VastaaPoista
 3. Outoa, miksi jatkossa valtion pitää tukea vain myymälätoimintaa harjoittavaa DF:ää yli 500 000 eurolla? Ja vielä osa myytävistä tuotteista ja tekijöistä on paikalla vain kannustuksen/periaatteen vuoksi. Niillä on taatusti parempiakin myyntipaikkoja jopa Helsingissä. Niitä muotoilijoita ymmärrän hyvin, jotka eivät saa tuotteitaan minnekään muualle myyntiin. Täälläkin olisi varmaan tarvetta DesignTorget tyyliselle kaupalle, mikä 90-lamassa ruotsalaiset muotoilijat itse perustivat. Silloin DF voisi keskittyä enemmän näyttelytoimintaan ja siihen riittäisi varmaan tuokin alennettu tuki.

  Toisaalta itse olisin valmis maksamaan muutaman euron, jotta nykyisen tasoiset näyttelyt jatkuisivat esim. Tanskan DDC. Ja usein pieni maksu on parempi kuin ilmainen.

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea, toivottavasti DF ottaa mallia Tanskan DDC:stä! Minäkin olisin valmis maksamaan näyttelyistä, kunhan eivät ihan ylihinnoiteltuja olisi (näyttelyt eivät kyllä usein olekaan, toisin kuin messut ym. myyntitapahtumat),

  VastaaPoista