tiistai 26. tammikuuta 2010

Betoninpehmeitä unelmia

Kun keittiöajatuksille antaa pikkusormen, ne vievät koko käden ja kaiken ajan ja häiritsevät töissäkin. Sääli työkaveria, joka juuri remppasi keittiönsä, hän saa miljoonia keittiökysymyksiä päivässä.

Koska toiveiden kaapistot ovat vielä löytymättä, olen keskittynyt etsimään unelmien työtasoa (hinnoista, tekniikoista ym. tosielämän rajoitteista piittaamatta). Luulen, että se olisi tässä:

Betoni on yhtä aikaa rouhea ja pehmeä, kaunis ja houkutteleva materiaali. Ilmeisesti betonitaso pitää kuitenkin käsitellä aikamoisilla myrkyillä ennen kuin siitä tulee kulutuksen ja kosteuden kestävä. Siitä ajatuksesta en pidä. (kuva Sisustustoimisto Trioplanilta).


En tiedä, olenko koskaan nähnyt Durat-tasoa oikeasti, mutta kuvissa se näyttää ainakin hienolta, ja materiaali kuulostaa muutenkin pätevältä. Olkoonkin muovia, mutta kierrätysmuovia. (Kuva Durat-sivuilta)


Kvikillä on hyvännäköisiä komposiittikivityötasoja.


Ruusu vinkkasi netistä tilattavista Diapolin kivitasoista. Kiitos vinkistä!


Massiivipuutasotkin ovat kauniita, mutta ne eivät nyt tule kyseeseen. En halua meille enää yhtään puunväristä ja/tai rusehtavaa pintaa. Ja vaikka tiedän kokemuksesta, että massiivipuutason hoito on helppoa, en halua öljyttävää pintaa kissataloon.


Rosteritaso miellyttää minun silmääni, mutta mies on ehdottomasti kieltänyt sellaisen. Hän tökkii kaupoissa aina rosteriesineitä sormellaan ja hihkuu "Kato nyt, sormenjälki". Viesti on mennyt perille, meille ei tule terästä.


(Täys)laminaattitasoja pitää vielä tutkia.


Aah ja apua.4 kommenttia:

 1. Meillä on nyt massiivipuutasot, mutta ne eivät ole öljytty vaan vahattu Osmolla.

  Ystävälläni on Corian, Capriksesta, ja se on Duratia vastaava muovikomposiittimateriaali. Tykkään kovasti ja voisin harkita, on vaan aika tyyristä ja itsellä tällä hetkellä todella pitkät työtasot.

  Betoni, ah, tykkäisin.

  (heh, sanavahvistus "prole")

  VastaaPoista
 2. Joo, huomasinkin jo, että Capriksessa on Coriania ja muutenkin monipuolisen kuuloiset valikoimat. Meillekin tullee kyllä sen verran tasoja, että voipi olla, että PROLE joutuu tyytymään laminaattiin tms. ;)

  Tosiaan, puutasoja voi myös vahata! Ei ole käynyt mielessä, kun edellisen asuntoni taso tuli öljypurkin kera.

  VastaaPoista
 3. Väheksymättä mitenkään työtasojen ulkonäön roolia, niiden toimivuus käytössä lienee kuitenkin ratkaisevin, joten tätä kannattaa tutkia ja itse testata.

  Sinänsä kauniit "irtorappaustiiliseinät", parempaa termiä nyt keksimättä, joita näkee aina välillä keittiömallistoissa, esim lienevät todella epäkäytännöllisiä, koska niitä ei voi puhdistaa samoin kuin kaakelia/lasia/kiveä. Työtasoissa tämä lienee otettu paremmin huomioon, mutta tulipahan mieleen. Epäilen, että esim. tomaatista väriä imenyt betoni ei välttämättä ole kovin kaunis (en siis tiedä voiko näin tapahtua..)

  VastaaPoista
 4. Tietääkseni betonitasot hiotaan ja suojataan kyllä ihan kestäviksi. Sellaiset "tekokiviseinät" eivät kyllä välttämättä ole kovin käytännöllisiä, mutta vesieristepohjamaalattu + vedenkestävällä maalilla maalattu rappaus on kuulemma hyvä välitilassa. Kestää kosteutta ja on helppo puhdistaa ja tarvittaessa voi maalata uudelleen. Tuttu teki näin ja sanoi, että oli niin helppoa, ettei ala enää kaakeloimaan ikinä. :)

  VastaaPoista