keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Kevät tuli kylppäriin

Tauluja, pyyhkeitä, mattoja ja tuoli. Niillä saatiin keväänvihreää ja merenpinnan sinistä väriä ja pirteämpää tunnelmaa vitivalkoiseen kylpyhuoneeseemme. Aina ei tarvitse lähteä ostoksille, vaan piipahdus omassa varastossa riittää.

Siirsin kirkasvalolampun kylppäriin, koska vietän aamuisin enemmän aikaa peilin edessä (ainakin 5 min) kuin aamupalalla (n. 2 min). Lisäksi kylppäri on suurimman osan vuorokaudesta kissattomassa tilassa, vaikkei siltä näytäkään, ja lamppu on tuolla turvassa karvaisilta auringonpalvojilta. Seinällä on Susanne Gottbergin näyttelyjuliste. Maton saimme talon mukana, ja yhtäkkiä huomasin, että siinähän on samat sävyt kuin Gottbergin teoksessa.Fiskarsilaisen taiteilijan, jonka nimeä en muista, kortit olivat hetken Gottbergin julistetaulun vieressä seinällä, kunnes rämähtivät alas. Parempaa kiinnitystapaa etsitään.
Julia Vuoren postikortista tehty taulu on toistaiseksi vain kylppärin työtasolla, koska pelkään senkin loikkaavan lattialle yön hiljaisuudessa.
Sen sijaan seinälle pääsi n. 10-vuotiaana maalaamani viidakkomaisema. Sen edessä kituuttaa oikeaa viidakkoa markkeeraamassa vehka, jonka kissapuutarhurit ovat melkein saaneet hengiltä. Katsotaan, josko kevätaurinko antaisi kukkaparalle uutta voimaa.
Vihreän pyyhkeen vasemmalle puolelle nurkan taakse jää suihkutila ja sauna.
Niin ikään varastosta löytynyt metalliritilätuoli muistutti, että kannattaisi käydä joskus kirppiksellä, tuolin on nimittäin hankittu joskus puoli-ilmaiseksi Helsingin Tattarisuolta. Terassimatoksi kesällä ostettu räsymatto teki siitä hyvän kissanpesän: kun käymme suihkussa, kissat istuvat tuolilla katselemassa.
Jumppapallokin pääsi kevätkylppäriin vain siksi, että se on niin sopivan värinen.

Saisi se oikeakin kevät kyllä tulla, ettei pitäisi leikkiä kevättä kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti