sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Omia ja muiden käsitöitä

Sain joululahjaksi kaksi ihanaa talvista huivia, kummatkin itse tehtyjä.


Sisko oli bongannut vaatekaupassa letitetyn kaulahuivin ja kopioinut idean. Mahtavaa: ei tarvitse välittää, jos huivin reunat neuloessa käpristyvät, kun kolmesta kapeasta käpristyneestä huivista saa hienon lettihuivin. Olen käyttänyt tätä talvitakin kanssa ulkona sekä sisällä harmaan pooloneuleen kanssa, silloin huivista on tullut kaunis kaulus.
Kälyn paketista tuli iso pompulainen hartiahuivi. Minulla oli se eilen ulkotakin päälle kiedottuna ja olo oli lämmin ja talvinen. Kaunis ja kuulemma vielä nopeatekoinen malli! Kyllä itse tehdyt lahjat ovat parhaita.
Itse yritin tänään ommella tyynynpäällisen pienestä räsymatosta. Ensin sujui hyvin, mutta sitten kävi niin kuin mies jo viisaasti etukäteen varoitti: ompelukoneen neula katkesi. Huomasin, että se olikin sitten viimeinen lajiaan, joten käsinompeluksi meni lopputyyny... Ja sisätyynykin oli isompi kuin luulin, tai matto pienempi, miten vain - tyynynpujotussauma jäi toistaiseksi auki. Olin arvellut, ettei siihen tarvita mitään kiinnityssysteemiä, mutta pitää nyt kuitenkin hankkia pari nappia tms.


Vaikkei tyynystä vielä valmista tullutkaan, tykkään siitä kyllä!
Tyynyn paikka on eteisessä Sanna Annukan Marimekolle suunnitteleman seinäkankaan alla. Tyynyläjä on kissojen oma leikkimis- ja lekottelupaikka.

2 kommenttia:

  1. Tuo kissojen lekottelupaikka näyttää tosi hienolta ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! :) Onneksi lekottelupaikan omistajat ovat pienen ihmettelyn jälkeen alkaneet käyttää taas paikkaa kasvaneesta tyynymäärästä huolimatta. Vielä kun niissä mustissa tyynyissä ei näkyisi pölyä eikä kissankarvoja, kaikki olisi hyvin. ;)

    VastaaPoista