maanantai 11. tammikuuta 2010

Talvinen kaupusteluviikonloppu

Kuka vei maailmasta värit? Meidän pihalla näytti viikonloppuna tältä. Olisi tehnyt mieli kävellä sillan yli lumiseen metsään, mutta kuka nyt raaskisi sotkea koskematonta maisemaa (ja ottaa tieten tahtoen lunta saappaaseen). Zoomailemalla pääsin kuitenkin kurkkimaan oksien sekaan, ja kyllä siellä ihan vähän väriä oli, mustan, valkoisen ja harmaan lisäksi ruskean eri sävyjä. Satumetsä!

Kauheasti en kyllä metsää ihaillut, sillä vietin oikein singahteluviikonlopun. Normaalien kaupassakäyntien lisäksi kävin kissanäyttelyssä ja sisustuspuolelta mm. Stockmannin Argos-hallin taidenäyttelyssä, Skannon avajaisissa sekä Espoon Ikeassa.

Argokseen ei olisi pitänyt mennä, sillä sain heti päähänpinttymän muutamastakin taulusta. Eikö taide jos mikä ole sellaista, että sitä pitää ostaa, jos se puhuttelee ja suorastaan kutsuu, oli rahaa tai ei, tiesi taiteelle kotonaan sopivan paikan tai ei? Tästä jäimme vähän miehen kanssa väittelemään. Koska hän ei ollut Argoksessa, hän ei kuullut grafiikan kutsua. Pöh.

Skanno ei kumma kyllä herättänyt sen suurempia intohimoja. Avajaisissa oli kyllä mukavaa: valoisa, loftmainen myymälätila, kepeä ja huoleton tunnelma, kivoja huonekalujakin. Huonekalujen suhteen minusta näytti, että Skanno on ostanut askelen kohti normaalimpaa suuntaa. Aiemmin huonekalujen joukossa on aina ollut todella erikoisia tai vähintään mittasuhteiltaan/kooltaan poikkeavia kalusteita, mutta nyt kaikki oli aika tavallista, toki skannomaisen tyylikästä ja linjakasta. Harmikseni uudessa tehtaanmyymälässä ei ollut juurikaan kodin pienesineitä tms. helposti mukaan tarttuvaa pientä ostettavaa, joten ei sitten ostettu mitään.

Ikeassa käytiin tutustumassa erityisesti keittiökalusteiden mekanismeihin. Olen nimittäin vähitellen aloittamassa uuden keittiön suunnittelua... tähän kiehtovaan mutta aika hankalaan aiheeseen palaan lähiaikoina tarkemmin. Päättelimme, että Ikea jos mikä on paikka, jossa saa ihmetellä keittiön toimintoja ja tarvikkeita aivan rauhassa, ilman että joku yrittää heti myydä kaappia tai liesitasoa. Näin kävikin. Loppupäätelmä oli se, että Ikean kalusteissa tuntuu olevan toiminnallisuus kohdallaan - laatikot ja kaapit avautuvat hyvin ja hiljaisesti, kaappien sisälle on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja - mutta silmää miellyttäviä kalusteita siellä ei ollut. Hyvä alku keittiösuunnittelulle kuitenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti