maanantai 22. helmikuuta 2010

Hyvä kangaskauppa?

Mistä ostatte vaate- ja sisustuskankaita pääkaupunkiseudulla? Tai epätoivoisemmin: voiko niitä ostaa mistään, ainakaan vaatekankaita?

Yritin viikonloppuna löytää harmaata ohutta villakangasta erääseen ompeluprojektiin. Kumpi tahansa, sisustus- tai vaatekangas, olisi käynyt, mutta mitään ei löytynyt. Oli kai jo liian kevät (katsokaa ulos, nyt EI ole kevät vaan ikitalvi!), kun Eurokangas oli täyttynyt jo kirjavilla kevätkankailla. Muutenkaan en koskaan löydä sieltä mitään. En ymmärrä, millä vuosikymmenellä siellä eletään - ehkä 1980-luvulla, kuoseista päätellen? Ilmeisesti kukaan ei ole kuullut yksivärisistä kankaista eikä esim. trikoosta. Sellaisellekin minulla olisi käyttöä, mutta kukaan ei halua myydä.

Stokkalta olen ostanut kauniita pöytäliinakankaita, sisustuskangaspaikkana Stokka on ok. Mutta mitään harmaata ja vaatemaista sieltä on näemmä turha etsiä.

Se, etten toteuta kuin pienen murto-osan ompeluideoistani, ei siis missään määrin ole luovuudenpuutetta tai laiskuutta. Se on sitä, että missään ei myydä hyviä peruskankaita. Vai myydäänkö?

4 kommenttia:

 1. Itse ostan kankaita lähinnä Vantaan Petikon jätti-Eurokankaasta, ihan vierestä Kodin Ykkösestä ja kirppareiltakin toisinaan löytää aarteita. Myös Jyskissä on jonkilaisia kankaita myynnissä, kannattaa käydä katsomassa.
  Kannatan kuitenkin tuota Petikon Eurokangasta, siellä on valikoimaan vaikka hyry mycket (ellet sitten jo siellä känytkin)! ;)

  VastaaPoista
 2. Tosiaan, Petikossa on jätti-Eurokangas. Pitäisikin mennä sinne joskus jossain myötämielisessä seurassa - olen käynyt vain kerran pari ja aina mukanani mies, joka on paikan miesparkista huolimatta puhissut kovasti. :)

  Ja Jysk, aivan. Ostin sieltä valkoista verhokangasta joskus edullisesti. Eniten olen ostanut sisustuskankaita kuitenkin varmaan Ikeasta. Nyt kun vielä tarkemmin mietin asiaa, niin sisustuskankaita tuntuukin löytyvän, mutta vaatekankaita ei. En tiedä, tekisinkö ikinä oikeasti itse vaatteita, mutta aina se tyssää viimeistään siihen, etten löydä sopivaa kangasta. Usein vaatekankaat ovat kirjavia ja vanhanaikaisia, kun taas itse haluaisin yksiväristä ja ajatonta, siis ihan tavallista kangasta, mutta koskaan ei ole ainakaan oikeaa väriä tarjolla.

  VastaaPoista
 3. Sisustuskankaita Ikeasta ja Marimekosta (lähinnä tehtaanmyymälästä), vaatteita en ole ommellut.

  Missään, siis missään (ei pelkästään kangaskaupat lukien) ei ole niin huono palvelu kuin Eurokankaassa.

  VastaaPoista
 4. Sitruuna, samaa olen kuullut muiltakin. :( Itse en osaa sanoa asiasta mitään, kun en ole ostanut kai mitään yhtä päiväpeittokangasta lukuun ottamatta Eurokankaasta. Ei tarvi palvella, kun ei löydy ostettavaakaan. Ei siellä haahuillessa kyllä kukaan ikinä kysy, voisiko auttaa.

  VastaaPoista