sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Keittiösuunnittelupalveluista

Iik ja apua. Nyt on nähty vetolaatikossa oleva tiskikaappi, litteä keittiönkaapin alahyllystä käyvä työvalaisin, rapattua ja maalattua seinää. Nyt on opittu, että corian on duratia kestävämpää käyttöominaisuuksiltaan, mutta keittiölaatuiset coriantasot eivät ole kivan värisiä. Nyt on saatu pää vielä enemmän sekaisin keittiöajatuksista.

Mikä jännittävintä, keittiöhaaveilu on edennyt suunnittelijoiden kanssa keskusteluuun!

Koska kaikki Espoon keittiöfirmat oli jo kartoitettu eikä niistä saatu mitään keittiöpakkomielteitä, lähdimme eilen kierrokselle Helsingin Töölön liikkeisiin.

Yrityksessä N oli hyvin tuttavallinen ja puhelias suunnittelija. Hän esitteli meille yrityksensä tuotteita ja ennen kuin huomasimmekaan, olimme buukanneet hänet parin viikon päästä kotikäynnille. Kun suunnittelija kuuli, että meillä on iso keittiö, josta pitäisi kaataa yksi seinäkin, hän piti ensiarvoisen tärkeänä, että suunnittelu alkaa kotikäynnistä. Siinä hän näkee taloamme ja tyyliämme laajemminkin ja hahmottaa tilan paremmin. Kuulosti järkevältä suunnittelulähtökohdalta, joten sovimme tapaamisajan. Huomasin jo kysyväni, voisiko ko.yritys huolehtia myös alakerran lattiaremontista...

Seuraavassa paikassa, yrityksessä C, oli myös hyvin ystävällinen ja luottamusta herättävä, asiantunteva vastaanotto. Siellä suunnittelija oli ehdottomasti sitä mieltä, että hän EI tule kotikäynnille suunnittelun alussa. Jos hän saa talon arkkitehtipiirustukset ja keskustelee meidän makumieltymyksistä, hänellä on tarpeeksi lähtökohtia keittiöideointiin. Hän sanoi, että ei halua nähdä tilaa oikeasti, ettei nykykeittiö ohjaa liikaa suunnittelua. Järkevä lähtökohta sekin, vaikka olikin aivan päinvastainen ensimmäisen suunnittelijan kanssa. Juttu jäi vähän kesken, kun liikkeeseen tuli asiakkaita, joilla oli suunnitteluaika, mutta otin käyntikortin ja eiköhän me jatketa keskustelua tämänkin tahon kanssa.

Muuallakin käytiin, mutta lähinnä mallikeittiöiden välissä luimien ja toivoen, ettei kukaan kysy mitään. Yritykseen S pitäisi vielä tutustua, mutta sitten luulen, että pitää vain pyytää parista paikasta suunnitelma ja katsoa, miltä sitten tuntuu.

Kuulemma nyt on jo korkea aika olla liikkeellä, jos haluaisi kesällä uuden keittiön.

Ai niin! Värikammokin alkoi lientyä: löysimme kauniin helmenharmaan oven. Onhan harmaa jo paljon rohkeampi veto kuin oletusarvoinen vitivalkoinen. ;) En muistanutkaan, että minulle kävi edellisessä asunnossakin samoin. Asunto oli uudiskohde, ja pääsin vaikuttamaan kaikkiin pintamateriaaleihin. Olin ottamassa "tietenkin valkoista" keittiötä, kunnes näin harmaat ovet. Keittiöstä tulikin sitten harmaa ja olin tosi tyytyväinen, harmaa näytti oikein harkitulta. Eilenkin suunnittelijat sanoivat, ettei isoa keittiötä ehkä kannata laittaa ainakaan kokonaan valkoiseksi, tulos voi olla liian kliininen.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti Yrityksessä C tapasitte suunnittelijan KK. :D

    VastaaPoista
  2. Joo, tavattiin. Pyysin käyntikortin jo osittain siksi, että mua kiinnosti, onko tämä nyt KK. Oli se! Ja hän sanoi, että suunnitteluajan voi varata suoraan häneltä eikä netin kautta, jolloin se voisi varmaan mennä jollekin muullekin. Hyvä hyvä! :)

    VastaaPoista