torstai 25. helmikuuta 2010

Kerran ruskea, aina ruskea

Unohdin kertoa, että viikonloppuna tapaamamme keittiösuunnittelija sai meidät luopumaan ajatuksesta, että keittiöremontin yhteydessä vaihdettaisiin kätevästi myös alakerran laattalattia. Se ei kuulemma ole mikään pikkujuttu, vaan hidas ja kallis projekti. Homma ei hoidu laattojen vaihtamisella, vaan todennäköisesti jouduttaisiin uusimaan myös laattojen alla oleva lattialämmitys. Ja kun laattaa on kymmeniä neliöitä ja se on hyväkuntoista, niin.... Saahan sen vaihdettua joskus myöhemminkin, jos välttämättä haluaa.

Kun etsimme taloa, olin sitä mieltä, että laattalattiat ovat muualla kuin kosteatiloissa kauheita. Ja ruskea, se on ihan hirveä väri. No, talossamme on aika montakin juttua ei ikinä -listaltani, ja silti se on elämäni talo! :)

Suunnittelijan mukaan ruskea tuo lämpöä taloon eikä se ole ristiriidassa mustavalkoisen keittiön tai muun sisustuksen kanssa. Mutta kun minä olin ajatellut harmaata tai jotain saven väristä lattiaa, pikemminkin jotain yhtä kalseaa kuin kuvassa näkyvän aamutakin helman sävy... Tai kissojen väristä lattiaa! Vaan ei. Lähipiirini kutsuu minua ruskeakammoni tuntien Rouva Ruskeaksi, ja Rouva Ruskean on nyt vain sopeuduttava osaansa ja ryhdyttävä suhtautumaan lämpimiin sävyihin lämpimästi.

Onneksi Rouva Ruskean ruskea keittiö sentään saattaa olla historiaa jo kesällä. Sitä ainakin osaan ajatella oikein lämpöisin mielin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti