perjantai 19. helmikuuta 2010

Parasta kotona

Asiat etenevät: menemmekin jo huomenna tapaamaan yhtä keittiösuunnittelijaa. Jännittävää.

Suunnittelija toivoi saavansa kuvia remontoitavasta kohteesta. En halua kuitenkaan vain viedä kuvia sellaisesta, josta haluan päästä eroon. Jos se edustaisi sitä tyyliä, jota kotiimme tahdomme, emme kai havittelisi uutta keittiötä.

Otin siis kuvia kodin suosikkipaikoista ja -esineistä, jotta suunnittelija tietäisi, mistä yleisesti ottaen pidämme. Nyt on listattu lempilamppu ja -taulu ja kuvattu olkkarin takka ja yläkerran kirjahylly. Niistä me pidämme.

Tein myös pitkän listan asioista, jotka ovat yleisesti parasta kotonamme. Kuulostaa kliseiseltä, että tärkeintä on tila ja valo, mutta ne ovat, sen takia tähän taloon ihastuimme. Talo on myös hyvin ajaton, eikä keittiöstäkään saa tulla trendikäs, vaikka moderni tyyli onkin (minusta, ei niinkään talon toisesta asukkaasta) ok. Meillä on vain vähän huonekaluja, joten keittiökään ei saa olla pikkusievä tai liian yksityiskohtainen.

Lisäksi tein tietenkin keittiötoive- ja keittiöinhokki-listan. EI-puolelle pääsivät mm. rosterinen välitila ja vetimettömät ovet sekä "sarvivalaisimet" kaappien päällä. KYLLÄ-puolelta löytyy kaikkea yleisistä tyyleistä ja väritoiveista kissojen ruokailupisteitä ja kunnollista jätevaunua koskeviin tarkennuksiin.

Ajattelin antaa tällaisen materiaalipaketin kaikille keittiösuunnittelijoille, joilta päädymme pyytämään ehdotusta. Mielenkiintoista nähdä, tuleeko suunnitelmista kovin samantyyppisiä ja -hintaisia, toivottavasti ei. Olisi kiva, jos joku yllättäisi positiivisesti!

Millaisia KYLLÄ- tai EI-juttuja muille tulee mieleen?

8 kommenttia:

 1. Enpä osaa muuta sanoa kuin että kuvat keittiöstä voisi auttaa suunnittelijaa hahmottamaan mittasuhteet ja mitä minnekin vois laittaa? En ole ikinä käynyt tapaamassa keittiösuunnittelijoita :) Mut hyvälle kuulostaa tuo tarkka listaus ja esittely, että mistä pidätte!

  VastaaPoista
 2. Taisin kirjoittaa vähän epäselvästi. Keittiöstäkin on kuvia ja viralliset piirustuksetkin, mutta en halunnut jättäytyä vain niiden varaan. Ainakin minun ajatuksiani selkeytti se listan teko, pitää nyt vielä hyväksyttää se talon toisella omistajalla. ;)

  VastaaPoista
 3. Kuulostipa hyvältä : )
  Puutarhasuunnittelijana otan aina innolla vastaan asiakkaiden ei ja kyllä -listauksia sekä muita tietoja mieltymyksistä. Ne helpottavat todella paljon suunnittelua.
  Toivottavasti saatte upean suunnitelman tulevasta keittiöstänne, ja sopivan hintaisenkin : )

  VastaaPoista
 4. Jostakin muistan kuulleeni, että valkoisia korkeakiiltoisia ovia ei kannattaisikaan ottaa sen takia, että pelkää kyllästyvänsä muunlaisiin. Kun niitä on nyt joka toisessa kyökissä, niihin saattaakin kyllästyä omassaankin helpommin! Jännityksellä jään seuraamaan keittiöremppaanne. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. EI: Omallakin ei-listalla ovat ne kamalat "kurjenkaula"lamput kaappien päällä. YÄK.

  KYLLÄ: Olen päätynyt siihen, että ei vähään aikaan kaakeleita välitilaan. Nyt on polttomaalattu karkaistu lasi, tykkään, mutta mahdollisuuksia on muitakin. Lisäksi jo toiseen kertaan on kiiltovalkoiset ovet, niistä tykkään edelleen. Ja siitä tykkään, että uuni on ylemmäksi nostettuna, työtason tasalla, helpottaa kuumien asioiden nostelua.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kannustuksesta! :) Homma tuntuu etenevän hyvin, eilinen tapaaminen oli tosi lupaava, kirjoittelen piakkoin siitä vielä tarkemmin. Mutta sen voin jo sanoa, että suunnittelija tykkäsi kyllä "kodinesittelypaketista" ja toivelistasta.

  Huvitti Sitruunan kyllä-asiat. Meillä kun aiheuttaa haastetta sekä asukkaille että keittiösuunnittelijoille, että minä edustan ja juuri Lasia ja kiiltävät ovet -koulukuntaa ja mies taas vastustaa niitä kiivaasti. Ne menivät ei-listalle jo perhesovun takia, tässä vaiheessa on jo pitänyt tehdä jotain kompromisseja... Välitilaan ei taida kuitenkaan tulla kaakeleita. Emme halua sellaisia ja suunnittelijatkin ovat olleet innostuneita, että saavat ideoida muuta kuin valkoista tiililaattaa. Se on kaunista, mutta sitä tuntuu olevan nyt kaikkialla.

  VastaaPoista
 7. Mulla suuret syyt noihin kiiltävien ovien suosimiseen ovat valo ja puhtaus. Ne auttaa valoisuuteen kun keittiö on pieni ja vähän pimeä, ja sen lisäksi ihan unelmat puhtaanpidollisesti. Likaa ei joudu hinkkaamaan vaan pieni pyyhkäisy riittää.

  VastaaPoista
 8. Minullakin on se käsitys, että tasaisesta pinnasta lähtee lika hyvin, vaikka pinta olisi kiiltäväkin. Valitettavasti monen vuoden eipäsjuupastelu aiheesta ei ole saanut miestäni uskomaan moista. No, sentään hänkin on vaalean keittiön kannalla eikä esim. puunvärisen, niin että hyvä näinkin. ;) Eikä meille ehkä ihan kiiltävä sopisikaan, vaikka se kaunista onkin.

  VastaaPoista