perjantai 5. helmikuuta 2010

Värin pelkoa vai harmonian halua?

Keittiöhaaveet aktivoituvat: yhden vapaalauantain jälkeen huomenna pitäisi taas lähteä toivioretkelle keittiöliikkeisiin!

Ihmettelen kyllä, tuleeko haaveista ikinä totta. Ensin ajatus uudesta keittiöstä johti ajatukseen alakerran lattiaremontista. Nyt naapuri asensi autokatokseensa oven ja sai näppärästi autotallin, ja me - naapurikateushan on liikkeellepistävä voima - aloimme suunnitella samanlaista hankintaa. Se taas johtaisi siihen, että yhdestä keittiön ikkunasta näkisikin autotalliin eikä autokatoksen kautta pihalle. Nyt on siis päädytty jo siihen, että uusi keittiö vaatii myös tuon ikkunan tukkimista eli muutosta talon ulkoseinään. Voi apua! Pikkusormi–kokokäsi-ilmiö todellakin... Toivottavasti tässä ei käy niin, että suunnitelma paisuu liian mahtipontiseksi ja lopulta ei saada edes autotallin ovea. Se olisi kyllä minulle tyypillistä...

Kaiken remppahössötyksen keskellä olen ihmettelyt myös sitä, mitä minusta ja meistä kertoo se, ettei meille näemmä saa tulla muita värejä kuin valkoista, mustaa ja harmaata, ylipäätään luonnon sävyjä (vastaus voisi tietenkin olla että olen tylsä, mutta sitä en hyväksy ;)). Esim. sisustuslehdissä tykkään usein eniten värikkäistä kodeista. Muiden värikkäissä ja tavarakylläisissä kodeissa tunnen oloni kodikkaaksi. En silti voisi ajatellakaan esim. mitään tällaista omaan kotiini:

Kuva täältä.

Jotenkin, vaikka jotkut värit ovat jo ajatuksenakin houkuttelevia ja/tai energiaa antavia, ajatus värikkäästä tai muuten runsaasta kodista ahdistaa. Melkein hurjinta, mitä olen tehnyt, on miettiä, voisiko keittiön yksi seinänpätkä olla musta. Musta, siis todella värikästä.


Tämä on jo mielestäni aika runsas keittiö, onhan siellä nuo kattoparrut ja vähän sinertävää väriä, kun oikein siristää.


Kuva täältä.

Onneksi tapetit eivät ole pakollisia. Tulisin hulluksi, jos pitäisi valita sekä väri että kuosi. Ehkä se olisi valkoinen tapetti valkoisilla raidoilla. Minusta valkoinen tila on heti värikäs, jos siellä on yksi värillinen tyyny tai raikkaanvihreä kasvi. Ei-värikammoisesta sellainen tila olisi varmaan tyynystä ja kasvista huolimatta yhä valkoinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti