torstai 11. maaliskuuta 2010

Kurkistus kirjahyllyyn

Toisin kuin voisi luulla, olen viime aikoina pystynyt ajattelemaan muitakin kuin keittiöasioita (juuri ja juuri).


Jokin aika sitten joku pyysi lähikuvia yläkerran teetetystä kirjahyllystä. Vastasin, että vähän järkkäilen sitä juuri ja kuvia on tulossa... Nyt ehkä 3 kk (kröhöm ja pahoittelut) myöhemmin olen saanut oikeasti järjesteltyä ja kuvattua hyllyä. Tältä se nyt näyttää:Ylähyllyllä oleva kirjainkirja ei päässyt lähikuvaan. Olen vähän pettynyt siihen, kun se on niin pieni, mutta olkoon nyt tuossa. Lisäksi kirja ei pysy itsekseen auki, M-kirjaimen takana on kiviä painamassa sivuja alas.

Ihan ylhäällä on uskaliaasti kaksi lasiesinettä. Kumpikaan kissa ei ole yrittänyt kiivetä näin korkealle ja toivotaan, ettei yritäkään. Sininen maljakko on suoraan Indiskasta ja se pääsi esille vain siksi, että se on kaunis. Pullealla lasipullolla taas on myös tunnearvoa: se on edesmenneen pappani tarvikkeita, liittyy jotenkin mehiläisten kasvatukseen (vai hoitoon, miksi sitä kutsutaan?). Tällaisia pullukkapulloja ottaisin mielelläni lisääkin, jos niihin jossain törmäisin.
Sitten hyllyillä on matkamuistoja. En ole niiden enkä koriste-esineiden ystävä, mutta kummallisesti meille on näemmä matkapatsaita kertynyt. Matkalla tulee aina sellainen olo, että pitää ostaa jotain kotiin, niin saa pysyvän muiston.

Tässä Perros bailandos eli bailaavat meksikolaiset koirat:
Puuta olevat mutta kiveltä näyttävät kilpikonnat ovat myös Meksikosta.
Tämän mönkijöiskömpijäiskokoelman jäsenet ovat vähän mistä sattuu.
Ja on on siellä kirjojakin! Hyllyyn ovat päässeet seuraavat genret: kielitiede & kirjallisuus, kotimainen kaunokirjallisuus, runot & näytelmät, taidekirjat ja elämäkerrat. Kokoelmien sisältöön voi tutustua Library Thing -kirjastossani, joka ei tosin ole aivan ajan tasalla.

4 kommenttia:

 1. Ihanan VÄHÄN kirjoja tuossa hyllyssä (vaikka jotenkin ymmärsin että niitä olisi lisää muualla). Mulla on viime aikoina mennyt aivan hermot omiini, kun joka paikka on täynnä kirjakasoja. Tekisi mieli raivata raskaalla kädellä ja jättää vain ja ainoastaan ne tärkeimmät, mutta en tiedä maltanko silti.

  Onko teillä kellään ideoita, minne säilöä järkevästi muutama tuhat opusta? Olen ihan tosissani kyllästynyt pientä huushollia tukkiviin kirjoihin. Äyk.

  VastaaPoista
 2. Hieno kirjahylly! Ja hienot genret siihen laitettu :)

  VastaaPoista
 3. Maiku, totuus ei ole meilläkään ollenkaan näin kaunis: meillä on myös kaksi muuta isoa hyllyä. Kirjoja on reilu tuhat, vähemmän siis kuin sinulla, mutta ihan riittävästi kuitenkin.

  En osaa neuvoa muuta kuin että a) yrittää ostaa vähemmän, b) antaa kirjoja kierrätykseen, c) laittaa tyhmimmät varastoon ennen kuin keksii, mihin ne lopulta päätyvät. Näiltä neuvoilta vie pohjaa se, että em. huolimatta meille tulee koko ajan lisää kirjoja. ;) Joskus olen tehnyt poistokirjoista listan ja lähettänyt sen tuttavilleni, hyvin menivät kirjat kaupaksi. Nyt teen usein niin, että kun lukupiiri kokoontuu meillä, se alkaa kirjojen lahjoittamisella.

  Itselläni on suurena kysymysmerkkinä, miten sisustuslehtiä säilytetään. En suosittele niiden kasaamista sinne tänne 30 cm-metrin kasoiksi. Kokemuksella voin sanoa, että se ei ole kaunis eikä käytännöllinen ratkaisu!

  S, kiitos! Koska hylly on uusi ja mieluinen ja itse suunniteltu ja eka ikinä tilattu mittatilaustyö, siihen pääsivät vain harvat ja valitut genret. :) Ja tarkoituksella jätin sen osin tyhjäksi, koska kirjoja tosiaan tulee koko ajan lisää...

  VastaaPoista
 4. Ai niin, unohdin sanoa, että kun tuo hylly valmistui, mieheni pani minut lupaamaan, että meille ei tulee enää neljättä kirjahyllyä! (Onneksi on iso talo, mutta kieltämättä se ruokkii kirjanhimoa enemmän kuin entinen pieni kaksio)

  VastaaPoista