perjantai 9. huhtikuuta 2010

Helpointa ja parasta

Pitkästä aikaa ruokajuttu. Pinjansiemensalaatti on helppo ja hyvä, kannattaa kokeilla. Meillä on melkein aina tämäntyyppistä lisukesalaattia, vain ruokaisammissa salaateissa on sitten muitakin aineksia.

Eli: ruskista pinjansiemeniä hieman kuumalla pannulla. Öljyä ei tarvita. Ripottele siemenet salaatinlehtien päälle - mikä tahansa salaatti käy - pirskota päälle vähän oliiviöljyä ja lisää aavistus merisuolaa. Todellakin helpointa ja parasta.

Hieman monimutkaisempi ja mieheni mielestä vielä parempi versio syntyy cashewpähkinöistä. Ruskista niitä hetki rypsiöljyssä ja lisää ihan lopuksi pieni liraus soijakastiketta (ja varaudu roiskeeseen). Muuten tee kuten yllä. Tumma balsamicokastike viimeistelee salaatin maullisesti ja varsinkin ulkonäöllisesti.

Pääsiäisenä meillä syötiin myös lammaspaistia, joka ei maistu villasukalta. Leikkaa luuttomaan lammaspaistiin viiltoja ja täytä viillot feta-yrttiseoksella (rosmariinia, timjamia, minttua ym.). Marinoi vuorokausi pari ruokaöljy-sitruunamehu-yrttiseoksessa ja paista kypsäksi. Anteeksi ylimalkainen ohje, mutta ei se niin nokonuukaa... Tätä lammaspaistia meillä tehdään aina välillä ja ihan ympäri vuoden. Yrtit, feta ja sitruuna raikastavat paistia huomattavasti, joten tätä voi suositella niillekin, joita lampaanliha ja erityisesti mahdollinen villanmaku pelottavat (minusta kyllä lammas on hyvää ihan lampaanakin). Minttuhyytelön sijasta suosimme yleensä karpalohyyteöä, mutta sekään ei ole välttämätöntä - ja kastiketta ei ole ikinä.

2 kommenttia:

  1. Nami! Nyt tuli nälkä!
    Ja tuo taponlehti on minustakin hieno, se on todella kätevä ja edustava pensaiden aluskasvi.

    VastaaPoista
  2. Hyvää ruokahalua! :) Onneksi pian on terassikausi, ulkonahan tuo, kuten kaikki muukin ruoka, maistuu vielä miljoona kertaa paremmalta.

    En ole nähnyt taponlehteä ainakaan tietoisesti kuin kuvissa, mutta jotain siinä on, kun se jäi heti mieleeni. Toivottavasti saan sen menestymään pihallani. Olin kyllä jo vakuuttunut, että kunhan kasvi lähtee liikkeelle, se on ikuinen... mutta sitten äiti kertoi, että lapsuudenkotimme pihalla oli tappolehteä, vaan se kuoli.Toivottavasti taponlehden tappaminen ei kulje suvussa.

    VastaaPoista