tiistai 20. huhtikuuta 2010

Käsityövinkkejälinkkejä

Kävin lomalla Helsingin Taito Shop Helskyssä ja sain sieltä taideliike Okran puolelta tällaisen hauskan runoratsun - kirjahyllyyn runokirjojen viereen, totta kai.

Sain myös paljon tietoa ja ideoita! Helskyssä oli ihastuttavat määrät paperinarua ja jos olisi ollut myös valmis paperinaruryijypaketti aloittelijoille, olisin heti ostanut sellaisen. Olen nimittäin halunnut kokeilla paperinaruryijyn tekemistä jo kauan. Valmiita paketteja ei kuitenkaan ollut, ja koska en heti osannut päättää, millaista ryijyä haluaisin sitten yrittää, ostokset jäivät toistaiseksi tekemättä.

Helskyn ystävällinen myyjä antoi kuitenkin neuvoja. Hän kertoi työtavoista yleensä ja neuvoi myös käymään Taito.fi-sivuilla: siellä on tietoa mm. käsityökursseista. Lisäksi sain vinkin Kangasaitta.fi-sivuista– mahtava määrä kaikenlaisia käsityö- ja askarteluohjeita!

Lisäksi kannattaa muistaa käsityöohjesivusto Käspaikka.

Käsitöiden tekemättömyys ei siis ole ainakaan ohjeiden puutteesta kiinni. Muusta sitten voikin olla, sillä viime aikoina olen potenut tavanomaisen lorvikatarrin lisäksi myös mm. sormien nivelongelmia sekä materiaalipulaa. Ei voi olla totta, ettei mistään löydy käsittelemättömiä, reiällisiä puunappeja! Niin vain on. Olen kysellyt kolmesta helsinkiläisestä ja yhdestä turkulaisesta askartelukaupasta ja surffannut netissä, mutta puunappeja ei ole. Ehkä netistä löytyisi niidenkin teko-ohje?

5 kommenttia:

 1. Käsittelemättömiä puunappeja olen ostanut omiin neuleisiini Punaisesta langasta Hakaniemen hallin yläkerrasta.
  Katsoin ensin, että tuossa kuvassa on karrelle palanut kakku :-D Ei mitenkään kritiikkinä taiteilijaa eikä kuvan ottajaa kohtaan, itse asiassa olen hankkimassa uusia kakkuloita.

  VastaaPoista
 2. Ooh, kiitos vinkistä! Hakaniemen halliin en olisi osannut mennäkään - ja kuitenkin se on ihan työpaikkani lähellä, joten tosi hyvä vinkki! Askartelukaupoissa oltiin vähän hämmästyneitä, että tosiaan, ei sellaisia nappeja ole, kun kyselin.

  Vai kakku! :) Täytyy toivoa, ettei kakuntekijä lue blogia. Syypää kakkukuvaan on kyllä blogittaja, jonka valokuvaus- ja kuvankäsittelytaidot ovat mitä ovat. Oikeasti runoratsu ei ole kakkuratsu!

  VastaaPoista
 3. Paperinaruryijy on kivoja, olen itekin joskus katellut sillä silmällä jos opettelisi. Käsityökeskukset pitävät tosi paljon kivoja kursseja, pitäisi vain lähteä :)

  VastaaPoista
 4. Pirkanmaan kotityöllä on joitain paperinaruryijyjä tekemispaketteina. Verkkokaupasta voi tilata.

  Tuija

  VastaaPoista
 5. Tuija, kiitos vinkistä! Katson heti! :)

  VastaaPoista