maanantai 12. huhtikuuta 2010

Kohta saadaan piirakkaa

Käyskentelin äsken pihallamme ja puhuin siskon kanssa puhelimessa. Hihkaisin, että oho, raparperi pilkistää jo maasta ja sisko toisti kasvin nimen. Pieni (ja hassu) siskonpoika kuuli taikasanan "raparperi" ja puhelun taustalla alkoikin kuulua innostunut toisto: "Kohta saadaan piirakkaa!"

No ihan vielä ei ole raparperipiirakan aika, mutta joskus sentään on, siltä se nyt kovasti näyttää!
Muitakin hämmästyksen aiheita löytyi. Iisoppi vihertää.
Ja joku pieni vihreä puskee maasta. Kaltaiseni hajamielisen ja ei niin vihreäpeukaloisen puutarhapiipertäjän kannattaisi laittaa ylös, mitä on minnekin kohtaa puutarhaa tunkenut. Vaikka tästä pienestä vihreästä kasvaisi iso vihreä, en välttämättä tunnista sitä. Mutta pääasia, että kasvaa!

Mehikasvien kohdalla voidaan olla jo varmoja, että talvi on taittunut ja voitettu.

Kultapensaan allakin on kovasti uutta alkua.

Lunta on pihallamme vieläkin paikoin ällistyttävän paljon. Toisaalta monesta kohdasta se on jo kokonaan sulanutkin. Kinoksien alla on ollut piilossa isojakin asioita.

Ja kun pihalla voi nyt taas vähän kävellä, huomaa myös pieniä paljastuksia. Muutkin eläimet kuin kissat viihtyvät meidän terassilla.

Vaikka nyt toistan sekä itseäni että kaikkia muita bloggaajia, niin on taas pakko todeta, että IHANA KEVÄT! Kyllä kohta saadaan raparperipiirakkaa.

2 kommenttia:

  1. No niin on!!! Ihana kevät! Teidän kissapojat menee varmaan ihan sekaisin kaikista niistä tuoksuista mitkä leijailee nenään, enkä siis tarkoita raparperipiirakan tuoksua vaan U-maailman tuoksuja!!!

    VastaaPoista
  2. Juu, ne OVAT sekaisin! Lauhkea Tottiskin on suuri karjuva leijona - paitsi sitten kun on saanut päivän ulkoilukiintiön täyteen. Kyllä U on ihana asia meille kaikille! :)

    VastaaPoista