torstai 15. huhtikuuta 2010

Kun pitkittyy, niin mutkistuu - eli pieni keittiöremonttikatsaus

Jos haluat uuden keittiön, varaa suunnitteluvaiheeseen PALJON AIKAA. Me aloimme haaveilla uudesta keittiöstä alkuvuodesta. Kuulimme, että mahdollinen keittiötilaus on tehtävä sitten huhti-toukokuussa, aikaa oli siis yllin kyllin.

Pian on toukokuu ja kaikki on edelleen auki.

Eilen sentään tapasimme yhden suunnittelijan. Pidimme hänen suunnitelmansa perusideasta kovasti, mutta pienen harkinnan jälkeen pyysimme tarjouksen, jossa on

- erilaiset ovet
- erilaiset vetimet
- erilainen uuni, liesi ja liesituuletin
- yksi kaapisto kokonaan poissa
- yksi allas lisättynä
- toinen allas suurennettuna
- yksi erilainen hana ja toinen kokonaan uusi hana
- uudet laatat välitilassa.

Ja niin, välitilaan ei edes pitänyt muka tulla laattaa!

Eli pohtimista piisaa ja mieli muuttuu matkalla. Toisestakin paikasta vielä odotellaan muokattua suunnitelmaa. Päälinjat ovat onneksi selvillä ja kustannuksistakin jo summittainen arvio, samoin remontin kestosta (vaikka sen ajankohta on tällä menolla heinäkuun sijasta marraskuussa).

Onpa hyvä, että emme koskaan ole haaveilleet talon tai edes mökin rakentamisesta, kun yhden huoneen uudistaminenkin on tällaista kuukausien venkslausta. Eilinen suunnittelija kyllä vakuutti, että "ette te ole ollenkaan ainoita". Viime viikolla kävin eräässä sisustusliikkeessä katsomassa kahdesti kynnysmattoa, mutta en sitten osannut edelleenkään päättää. Sielläkin myyjä sanoi, että "monet muutkin miettivät tarkasti". Mahtaa olla kauheaa olla töissä sisustusalalla...

4 kommenttia:

 1. Hahah! No varmasti ette ole ainoita. Minun paras ystäväni on kanssa tuollainen venkslaaja. Enpä käykään koskaan häneen kanssaan ostoksilla ;-D No mutta, tuo nyt ei ole mikään pikku juttu, sitä katsoo sitten vuosikymmeniä.

  VastaaPoista
 2. Joo, mä joko vensklaan tai ostan heti. Mutta ehkä keittiötä ei voi ostaa noin vaan heti? Eikä kuramattoa? Kaikesta voi tehdä ongelman. :) Ja venkslaajan kanssa on kyllä rasittavaa ostoksilla... Itse käyn mieluiten ainakin vaateostoksilla (joista en kovin tykkää) ihan yksin, muuten menee vain haahuiluksi ja ihmettelyksi.

  Kyllä me oikeastaan jo tiedetään, mitä keittiöön pitäisi saada, mutta kun juts sitä ei näemmä myydä! ;)

  VastaaPoista
 3. Jos jokin on hirveää niin esimerkiksi tapetin valitseminen. Tsemppiä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos S! Olen jo ajat sitten ymmärtänyt, etten koskaan voisi valita tapettia kotiini. No ehkä valkoisen tapetin voisin, mutta kaikki muu olisi aivan liian vaikeaa, dramaattista ja lopullista ja kaikkea. :)

  VastaaPoista