torstai 8. huhtikuuta 2010

Purkillinen kauneutta ja terveyttä

Viime aikoina nettimaailmassa on puhuttu kookosöljystä. Sitä voi käyttää ruoanlaittoon, ihon- ja hiustenhoitoon ja jopa suun terveyden parantamiseen, ja monille lemmikeillekin sitä suositellaan. (Google tietää, lukekaa sen avulla lisää.)

Pakkohan sitä on siis kokeilla! Olen jo hakenut kuvan pönikän Ruohonjuuresta ja testaaminen alkaa tänään. Testailen nyt ainakin kasvojen iholle yöksi - enkä toivottavasti herää elefanttimiehenä huomenna, niinkin on joskus allergiselle naamalleni käynyt. Myöskin öljyn testaaminen purskutteluaineena kiinnostaisi, vaikka se jotenkin ällöltä ja ei niin raikastavalta kuulostaakin. Kookos ei kuitenkaan varmasti kuivaa suun limakalvoja kuten monet suuvedet.

Meillä vannotaan muutenkin öljyjen nimeen. Muut syövät hienostuneesti kalaöljykapseleita, mutta meillä vedetään rypsiöljyä suoraan pullon suusta (no, lusikalla kuitenkin). Miehelle suositeltiin sitä joskus kuivan ihon hoitoon ja olen huomannut, että se on paras tapa pitää myös minun atooppinen ihottumani ja jopa allergiani kurissa. Kookoksesta ei liene rypsin haastajaksi tässä, mutta voi olla, että testailen sitä ruoanlaitossa - vaikka mies inhoaakin kookosta. ;)

Onkos kellään antaa hyviä kookosvinkkejä? Tai -varoituksia?

2 kommenttia:

 1. Joko kokeilit öljyä ihonhoitoon? Minä laitan sitä illalla kasvoille ja tekee hyvää iholle. Voittaa mennen tullen kalliit tehotipat. Tosin eräs tuttuni ei kestä sitä tuoksua, silmät alkavat vuotamaan. Mutta minä en ole saanut mitään oireita siitä.
  Olen käyttänyt sitä myös ruoan paistamisessa. Antaa kivan eksoottisen säväyksen ruokaan, tykkään. :)
  Kirjoittelin itsekkin tuosta samaisesta öljystä joskus aiemmin blogissani.

  VastaaPoista
 2. No enpä sitten vielä kokeillutkaan, mutta tänään aion. Edessä on kaksi ihan kotipäivää ennen töihipaluuta, niin ei haittaa, jos tulee allergiareaktio. Ja ruokaan aion testata, itse pidän kookoksesta todella paljon!

  Nyt kun sanoit, muistelenkin lukeneeni blogistasi kookosöljystä. Pitääkin lukea vielä uudelleen, kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista