sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Vaarit pääsiäisvisiitillä

Meille tuli kylään (tai oikeastaan asumaan) kaksi vaaria! Takkanurkkauksen nojatuoleilla istuu nyt kaksi arvokasta, harmaapukuista vaaria herrasmiesmäisesti kukat rintapielessään. Ensimmäinen vaari on oikein kevättuulella, harmaa-valkoinen kukka on iso ja siinä on monta terälehteä.
Toinen vaari on perinteisempi ja hillitty. Hänellä on musta, pieni kukka ja sekin aika huomaamattomasti sijoitettuna. Mitä sitä turhaan koreilemaan.

Oikeastaan ompelin tyynynpäälliset jo aiemmin, mutta sain kukat askarreltua vasta nyt. Kankaat sain Eurokankaasta, vaikka kovasti valitin, ettei siellä ole mitään. Jouduin purkamaan vain toisen päällisen kertaalleen, toinen meni heti oikein, edistyksellistä! (Mikä siinä onkin, etten ikinä heti hahmota, miten päin kangas pitää taitella ja mistä ommella, että se "tyynynpujotustasku" menee oikein?!) Kukat on leikattu varsin vapaalla kädellä ja muutenkin turhia etukäteissuunnittelematta Tiimarin askarteluhuovasta.
Ja mummityynykankaatkin on jo hankittu. Mummit taitavat koristella itseään kukkien sijasta puuhelmillä, luulen... Pitää vain kerätä vähän voimia vielä, että jaksaa a) kaivaa ompelukoneen taas esille, b) ommella kissa-apulaisista huolimatta ja c) varautua siihen, että pohtii ja ratkoo taas puoli päivää sitä ärsyttävää tyynynpujotussysteemiä...
Ai niin, vaarien sisustyynyinä toimivat vanhat huovat. Olin oikein tyytyväinen itseeni, kun kerrankin en rynnännyt heti kauppaan ostamaan uutta, vaan säästin rahaa + sain näin lisää tilaa kaappiin, kun kaksi täysin vailla käyttöä olevaa vilttiä saivat uuden tehtävän. Melko edistyksellistä tämäkin, suorastaan emäntämäistä. :)

2 kommenttia:

  1. Tyylikkäät vaarit! Mummeja odotellessa siis. Toivottavasti pääsiäinen oli oikein hauska! Ainakin kuvissa on ihanaa kevään vimmaa ja voimaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Mummit kokivat tänään takaiskun, kun askartelukaupassa ei ollutkaan sellaisia mummikoristeita kuin olin suunnitellut ostavani... Eli uutta mummi-ideaa odotellessa.

    Kiitos, pääsiäinen oli hauska, ja hyvä että sinullakin ilmeisesti, rauhoittavan sumun keskellä. :) Nyt onkin vielä hauskempaa kuin pääsiäisenä, koska olen lomalla. Ajattelin että loma kuluu leppoisasti blogitellen, mutta toistaiseksi en ole ehtinyt blogata ollenkaan. Ehkä huomenna...

    VastaaPoista