maanantai 10. toukokuuta 2010

Hupia ja hyötyä

Meillä oli puuhakkaampi viikonloppu kuin aikoihin. Pihan ja kodin eteen työskentely on niin kivaa ja palkitsevaa, että päätimme, että joka viikonloppu pitää tehdä jotain hyödyllistä ja jotain hauskaa asumiseen liittyvää. Saa nähdä, montako viikonloppua hieno päätös pitää.

Tällä kertaa kaikki urakointi liittyi pihamaahan. Hupia oli istuttaa orvokkeja ja muratteja talon edustan kukkalaatikkoon.Viimesyksyinen havu miettii, elpyäkö talven jäljiltä vai ei.

Kivikkomaalla kevät otti harppauksen ja sinne tuli kukkiva kasvi, jonka nimeä en enää muista. En tiedä, näkyykö se nettikuvassa, mutta kasvi houkutteli paikalle myös kärpäsen.

Huvin ja hyödyn rajamailla oli laittaa osa kesäkalusteista esille. Vihreät tuolit on nähty blogissa aiemminkin.

Hyötytoimenpiteitä oli kaltaistani laiskuria hämmästyttävä määrä: oksien leikkaamista ja sahaamista, tuntikausia kompostikasan siistimistä, terassin pesu painepesurilla, mitäs vielä? Mies mm. siivosi autokatoksen ja varaston. Olemme ehkä täydellisiä. Olisin myös maalannut eräät penkit, jos minulla olisi ollut sopiva sivellin ja vahakäsitellyt puisia yrttilaatikoita, jos olisin sellaisia kaupasta löytynyt. Ihan jo näen, millainen yrtti-laatikko-ruukkutarha meillä alkukesästä on.

Valmiina ollaan, kesä saa tulla!

4 kommenttia:

 1. No olette kyllä ihan täydellisiä :-D
  Tuo valkokukkainen näyttäisi olevan patjarikko. ihme nimi muuten. Tieteellinen nimi Saxifraga.

  VastaaPoista
 2. Toivon, että tästä tulee täydellisyyksien kesä, eikä että tuo oli vain yhden viikonlopun hairahdus. ;)

  Kiitos nimitiedosta! Niinhän se on, patjarikko (tulee mieleen heteka ja vanha, möykkyinen, hiirenhajuinen patja sen päällä). Sieppasin kasvin todella kiirellä mukaani, kun olin etsimässä mehitähtiä eikä niitä vielä ollutkaan - jotain piti kuitenkin saada.

  VastaaPoista
 3. Täydellinen nainen :) ihanat nuo vihreät tuolit, herkkuväri!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, S! Vaikea uskoa, että energiatuolit olivat vielä pari vuotta sitten harmaankulahtaneet (http://kokolaillakodikkaasti.blogspot.com/2009/05/tuolien-tuunausta.html). Nyt olen aikeissa uudistaa maalaamalla kauheat kasari-pirttipenkit, mutta en ikinä muista ostaa pensseliä. Tänään kävelin maalauspuuskassa muutaman kilometrin huoltoasemalle, vain todetakseni, ettei siellä myydä minkäänlaisia maalaustarvikkeita. Tulipa nautittua ihanasta kesäsäästä. :)

  VastaaPoista