perjantai 14. toukokuuta 2010

Mineilyä pitkästä aikaa

Sitten nukkekodin valmistumisen ja joululahja-roomboxien en ollutkaan tehnyt mitään minikokoista, ja jos totta puhutaan, en ollut edes suunnitellut tekeväni. Jokin aika sitten kuitenkin löysin askartelijan aarreaitasta, Helsingin Kampin Hobby Point -kaupasta, hauskan puuvalmiin minipuuceen. Vein sen vanhempieni mökille tuliaisiksi muistuttamaan ajasta, jolloin siellä vielä elettiin alkukantaisesti: nk. uuden puolen mökille saatiin juuri sellainen mukavuus kuin vesivessa.

Vaan ennen oli toisin. Maalasin minivessan samalla harmaalla (summittaisesti mitattuna 1 osaa mustaa ja 7 osaa valkoista) akryylimaaliseoksella kuin monet nukkekodinkin kalusteet. Vessan sisäosa ei oikein onnistunut. Tässä ei näe, että sisältä "saaristonsininen" ovi on aika kirkuvansininen. Lisäksi takaseinän sydän on kuin 3-vuotiaan taiteilema. Aika ei kuitenkaan riittänyt korjausmaalaamiseen, mutta ehkä teen sen joskus mökkeillessäni. Sydämen voisi peittää vaikka minitaululla. Toisaalta idea oli, että kun kurkkaa vessanoven sydänaukosta, näkee toisen sydämen. Se toteutuu tuolla 3-vuotiaan sydämelläkin.
Vessan loppusijoituspaikka jäi auki, mutta alkajaisiki äiti nosti sen seinäkirjahyllyn päälle merikarhujen Ahdin ja Wellamon luokse (he tosin muuttavat kesäksi veneeseen).
Näpertely on kyllä kivaa. Toivottavasti saan taas joskus minipuuskaan... Kun yksi koti on jo väkerretty, seuraavaksi olisi kiva kokeilla vaikka ranskalaistyyppistä kahvilaa, vanhanaikaista kirjastoa, kasvihuonetta (aivan mahtava esimerkki on täällä) tai savipajaa. Toisaalta moderni loft-asuntokin tai japanilainen tatamihuone olisivat myös kiinnostavia projekteja...

Ehkä pitäisi siis lopettaa mineilytauko ja aloittaa joku minivessaa suurempi projekti.

2 kommenttia:

  1. Oi sie harrastat miniatyyrejä! Olen aina ihaillut nukkekotiharrastusta, itselläni vain ei taitaisi kärsivällisyys riittää. Tuo sydän on oikein hellyyttävä :)

    VastaaPoista
  2. Hellyyttävä. Niin kai sitten, niin vanhemmatkin sanoivat, kun saivat hienon minituliaiseni. ;)

    Minullakaan ei riittäisi kärsivällisyys kaiken minin värkkäämiseen alusta asti. Päätin nukkekodissa heti, että talon kokoaminen pahvilaatikoista, talon + sisustuksen suunnittelu ja useimpien huonekalujen maalaaminen on tarpeeksi luovaa minulle. Silti sain nukkekotiin kulumaan kuukausia. ;) Kivaa se silti oli, ja yleensä tein tuntikausia kerralla, silloin kun oli into päällä. Luotto-ostospaikkanani toimi sekä nukkekodin että roomboxien suhteen minimaailma.fi, kannattaa käydä katsomassa, jos yhtään kiinnostaa!

    Kivahan niitä minejä olisi tehdä enemmänkin, mutta en halua varsinaista nukketaloa minnekään, enkä ole oikein keksinyt, että mihin niitä minimaailmoja sitten askartelisi. Ehkä teen joskus minikasvihuoneen kynttilälyhtyyn tms.

    VastaaPoista