maanantai 24. toukokuuta 2010

Mustamaalausta

Olen saanut ystävältäni muitakin hyviä ideoita kuin korutaulun. Hän nimittäin kertoi taannoin ottaneensa miehensä kauhean kasaripirttikaluston hyötykäyttöön: maalaamalla pirttipenkeistä tulee hyvät parvekekalusteet.

Yllättäen minäkin olen saanut mieheni mukana samanlaisen kaluston. Kun se ei näyttänyt poistuvan varastostamme, päätin sutia penkit puutarhakelpoisiksi. Siis mustiksi. Minähän ideoin kotiin aina vain valkoista ja puutarhaan vain mustaa.

Hioin penkit ensin hiomakoneella, sitten sudin mustan pohjamaalin ja hioin hiomapaperilla. Varsinaisella maalilla maalasin kaksi kertaa; nyt kun penkit on koottu, saatan vielä paikkausmaalata epätasaisimmat paikat. Joka tapauksessa näin näistä on paljon enemmän hyötyä ja iloa kuin varastonnurkassa. Ja pirttityyliä voi häiventää vielä edelleen erilaisilla päällisillä.

Jokin muukin on mustunut. Uusi, hieno yrttilaatikko on saatu aikaan Minä vahaan, sinä kokoat -menetelmällä. Esittelen laatikkoa kuitenkin tarkemmin, jahka saan sen oikealle paikalleen ja viljelyskäyttöön. (Laatikon sävy on sitten muuten ihan musta, mutta kuvassa täynnä siitepölyä, miten sitä voikin olla niin paljon!)

3 kommenttia:

 1. Mahottoman hienoja! Hitunen mustaa ryhdistää kivasti, jopa pirttikalusteet näyttävät fiksuille keksinnöille :) argh, nyt haluan punaisen tuvan, sinne pirttikalusteet ja ne mustana!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Joo, olen itsekin tyytyväinen ja yllättynyt, miten kauheasta voi tulla kiva noin helposti. Ensin suunnittelin vaikka millaista kangaspäällystettä penkkien päälle, mutta antaa ehkä olla - mustat penkit ovat niin simppelit, että tavallaan niiden tyyli katoaa, jäljellä on vain sellainen penkin perusidea, kuin varjo.

  Ja musta ihmisen kädenjälki sopii luontoon: musta ei yritäkään kilpailla luonnon värien kanssa, korostaa niitä vain.

  Sinun pitää sitten aktivoida mökkivahti. Ties vaikka sairastuisit yhtä pahaan mökkikuumeeseen kuin minä ;)

  VastaaPoista
 3. Penkistä tuli tosi hyvä näköinen! Ilmeisesti pirttikalusteet PITÄÄ maalata, että niitä voi katsella. Voin kuvitella tohon penkin päälle pari kaunista kirkkaanväristä tyynyä loljumaan. :)

  VastaaPoista