maanantai 24. toukokuuta 2010

Olkikana ja ukkoetana

Olkikana-risulintu teki pesän talon kulmalle. Tämä harvinainen lintu pitää vanhoista kukkaruukuista ja tekee pesänsä kuivasta heinästä. Sen munat muistuttavat kummasti Pentikin pääsiäiskoristeita...

Oikeitakin kummallisia eläinhavaintoja on tehty. Kompostikasassa möyri etanien etana, yli 10-senttinen jättiläinen. Kerroin havainnosta miehelle, joka huolestui, että meillä on nyt vaarallinen espanjansiruetana tontilla. Se pitäisi hävittää keittämällä, ja etanan esiintymispaikka pitäisi kalkita... Onneksi katsoin netistä ja opin, että jos etanalla on valkoinen raita vatsassa, kyseessä onkin suomalainen vaaraton ukkoetana. Huh, säikähdyksellä selvittiin, meillä asuukin vain ukko!

Sen verran inhottavalta espanjansiruetana kyllä kuulostaa, että kehotan vilkaisemaan Etelä-Savon ympäristökeskuksen etana-artikkelia.

4 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita munia! Mutta, missä kana? Ei kai vain ole jättänyt pesäänsä tyhjilleen?
  Ehkä kissoja voisi kouluttaa metsästämään muutakin kuin myyriä. Toton hurja Thai-irvistys saattaisi aiheuttaa Espanjan rättipääetanalle äkillisen sydänkohtauksen.

  VastaaPoista
 2. Kana on etsimässä etania ruoakseen. :)
  Toton thai-ilme voisi kyllä pelästyttää muitakin kuin myyryläisiä, hyvä idea!

  VastaaPoista
 3. Miten urheaa, että kerroit miehelle hevosenkokoisesta etanasta! Minä olisin vain kirkunut.

  VastaaPoista
 4. Hih, ensin en kertonutkaan vaan tuijotin etanaa tovin jäykistyneenä ja mykistyneenä: MIKÄ toi on?! Toivuttuani menin sisälle ja kerroin suuretanasta aika kiihtyneenä. :)

  VastaaPoista