perjantai 21. toukokuuta 2010

Viikon ihastelukatsaus

Olen viime viikonlopusta lähtien ollut aikeissa julkaista (jälleen) kevätpuutarhahekumointipostauksen, mutta en ole saanut aikaiseksi. Toisaalta en olisi varmaankaan keksinyt mitään sellaista ihastelunaihetta, jota ei olisi jo muissa puutarhablogeissa hehkutettu. Oi ihana toukokuu!

Hekumointipostauksen pääpaino olisi ollut siinä, että olen a) elämäni ensimmäistä kertaa hoitanut ruusuja, b) viettänyt kokonaisen päivän ruusupuskassa, c) tämän päähänpiston takia saanut runsaasti ruusunpiikinpistoja. Käsivarret olivat piikkien jäljiltä kirjavat kuin Michael Scofieldin tatuointi ja iltaisin olen saanut kaivaa neulatyynyn esille - en tehdäkseni käsitöitä, vaan kaivaakseni itsestäni tikkuja. Ja grrr, vaikka riuhdoin puskista kuusi (6) kottikärryllistä rikkaruohoja, meillä on yhä voikukkapenkki, jossa kasvaa myös ruusuja. Siksi näytän ruusupuskasta vain hyvin rajatun ja puskan keskellä olevaan pelargoniaruukkuun keskittyvän kuvan.
Pienempiä hekumoinnin aiheita olisivat olleet se, että kukkapenkin siistimiseksi rajasimme 10 metrin pätkän (kukkapenkin vierustan) betonikivillä. Naapurien kanssa on avattu keskustelu yhteisestä "kiviä talon sokkelin viereen" -projektista. Mies on hätyyttänyt autokatoksenkorjaajia, jotta saisimme rähjääntyneen katoksen sijasta autotallin. Mies on tarjoillut minulle kesäviiniä (roseeta) kesken puutarhaurakoinnin maalaisromanttisesti kaivonkannella. Maalaisromanttisen siemailuhetken sijasta mies on sen jälkeen nähnyt, kuinka harpon viinilasi kourassa ja saappaat jalassa pitkin pihaa ja selitän, millainen Verso-tyylinen varasto meille voisi tulla. Tässä olisi varasto ja tähän tulisi terassi ja täällä kasvaisi tomaatti ja tänne voisi siirtää mahonian.... Keväiselle suunnitteluinnolle ei voi mitään.
Suunnitteluintoa on havaittu myös muualla, sillä - tittiditiii - meillä on vihdoin VALMIS KEITTIÖSUUNNITELMA! Mitään ei ole kuitenkaan vielä tilattu, ja taikausko estää minua paljastamasta enempää. VIELÄ. Kauan se venkslaus kesti ja jatkui viime metreille, mutta nyt kaikki on päätetty ja pitää vain selvittää, mitä tilataan mistäkin. Remontti on ilmeisesti heinä- tai elokuussa, sen mukaan miten saamme materiaalit tilattua ja miten remppamiehelle sopii. Palaan asiaan toivoakseni aivan lähiaikoina.

5 kommenttia:

 1. Heipp pitkästä aikaa ja terveisiä länsimeren saarelta! Jee, onnea keittiösuunnitelman johdosta. Muuten, en nyt halua olla mikään virallinen sääntöjenasettaja enkä tylsä saarnaaja, mutta musta tuntuu että pieni vinkki saattaa helpottaa elämääsi. Teet sitten niin kuin itse haluat.
  Nuo ruusut näyttävät kurtturuusuilta. Ne voi leikata ihan lyhyiksi melkein maata myöten jos haluaa, esim. aikaisin keväällä. Sitten on paljon helpompi kuokkia voikukkia pois. Puskista tulee tietysti ekana vuonna vain matalat, joten homman voi tehdä vaikka vaiheittain jos ei halua kaikkia leitaka kerralla.

  VastaaPoista
 2. Heip vaan! :) Kävin juuri ihailemassa länsimeren saari- tai oikeammin venevajakuvia. Hienolta näyttää!

  Olet aivan oikeassa, olisi ollut noin tsiljoona kertaa helpompaa kyykkiä ruusupuskassa, jos puskat olisi leikattu alas. Joskun onkin leikattu, ja mies on sitten kitkenyt rikkaruohot. Se on kuulemma ollut helppoa... No, nyt kun niitä ei oltu leikattu, minun piti kokeilla tällaista silmien puhkoutumisen uhallakin puskassa rämpimistä. Naapuri lohdutti, että pian puskissa on niin isot lehdet, etteivät loput rikkaruohot enää näy (tein siis turhaa työtä?). Mutta tiedän, että ne ovat siellä. Jos vielä saan hulluuskohtauksia, niin voi olla, että teen ruusuhyökkäyksen vielä uudemman kerran...

  VastaaPoista
 3. Nooo... muista sitten laittaa suojalasit.

  VastaaPoista
 4. Ihana toukokuu, allekirjoitan!!! Ja oi onnea, onnea keittiösuunnitelman valmistumisesta, olkoon toteutus sujuvaa, virheetöntä ja vielä kerran sujuvaa!

  Niin ja kiitos Saila vinkistä, omin sen täällä heti itselleni, ensi keväänä eräs ruusupuska saa tuta kohtalonsa.

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia keittiöonnitteluista kummallekin! Olen itse reissussa ensi viikolla, mutta toivoakseni mies saa hoidettua asioita eteenpäin sillä aikaa ja pian on suuren keittiöpaljastuksen aika. :)

  Meilläkin saa ruusupuska viimeistään ensi keväänä vähän kovempaa käsittelyä kuin viime viikonloppuna. Katselin sitä juuri, eikä kukaan voisi ikinä arvata, että ei ole kuin viikko siitä kun vietin kokonaisen päivän piikkien keskellä...

  VastaaPoista