keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Betonia!

Eilen toteutui yksi pitkäaikainen toive: pääsin kokeilemaan betoniruukun tekoa! Osallistuin Annalan yhden illan betoniruukkukurssille ja oli kyllä todella kivaa ja opettavaista. Tekeleeni jäi vielä paikan päälle betonisoitumaan, mutta kunhan saan sen joskus haettua, laitan kuvan blogiin - olettaen, että ruukku on ehjä ja kuvauskelpoinen.

Betoniaskartelu oli paljon helpompaa kuin luulin. Eilen tehty ruukku oli aika
samantyyppinen, joskaan ei noin pyöreämuotoinen, kuin tuo yläkuvan ruukku. Joskus haluaisin kokeilla jotain näin rouheaa...
tai sitten aivan sileää (jos osaisin). Betoni on kiehtova materiaali, niin eleetön ja samalla monipuolinen. Ja rumankaunis, tosin mielestäni kyllä enemmänkin vain kaunis.


Ihan heti en uskaltaisi kokeilla mitään näin isoa ja tasaisen kiiltävää, mutta kyllä tuli kauhea betoninhimo.
Kuvat ovat tästä Malena Skoten kirjasta Betoni, hauska harrastus. Kirja on ollut minulla jo pari vuotta ja olen selaillut sitä usein, mutten ole uskaltanut kokeilla ohjeita. Nyt toivon ja uskonkin, että meidän pihalla on tänä kesänä betonipaja kerran jos toisenkin...
Samalla toteutui sekin pitkään aiottu juttu, että liityin Hyötykasviyhdistyksen jäseneksi. Viherpeukalointi on mennyt siis astetta vakavammaksi. :)

6 kommenttia:

 1. Makeeta! Itsekin haaveilen betoniherkkujen valmistamisesta, sitten joku päivä! Eihän se voi olla vakeampaa kuin esim. betonianturoiden valaminen.

  VastaaPoista
 2. Kyllä kannattaa kokeilla! Itse olen tehnyt aiemmin vain savitöitä, mutta niissä on aina se poltto-ongelma yms. Betoniaskartelun voi hoitaa alusta loppuun kotioloissa, ilman mitään erityisvälineitä. Lisää betonia siis, pian!!!

  Betonianturoista en tiedä mitään, mutta jos sinä tiedät, niin ruukkujen teko ei ole sulle varmasti temppu eikä mikään. :)

  VastaaPoista
 3. Mulla on kirjastosta lainassa juurikin sama kirja ja olen päättänyt kokeilla betonivalua kesälomalla. Olen aivan myyty betoniin: rakastan sen upean rustiikkista ja rouheaa pintaa. Mitä upeita muotoja sillä saakaan aikaan! 8D

  VastaaPoista
 4. Damn, olisinpa tiennyt kurssista niin olisin tullut tekemään jotain uudelle parvekkeelleni.

  Betoni <3

  VastaaPoista
 5. Betonikuume on vissiin aika yleistä. :) Eiliset ja varsinkin tämänpäiväiset betonijuttuni aiheuttivat työkaverillekin betoninhimon, niin että hänen piti lähteä töistä metsästämään omaa betonikirjaa kirjakaupoista. Ja itse en ole sitten eilisen suuren betonielämyksen oikein ajatellutkaan muuta kuin mitä kaikkea voisi betoniaskarrella...

  Annalassa on tosi kivoja ja mielenkiintoisia tapahtumia ja kursseja, suosittelen! En ollut itsekään kyllä ennen ollut kuin taimitapahtumissa, mutta eilisen perusteella aion mennä muillekin kursseille, jos sopivia tulee vastaan.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kirjavinkistä,tuota minulla ei olekaan.Eka kerran olin myös kurssilla.Viime kesänä teimme naapurin rouvan kanssa betoniruukkuja yms ja maanantaina taas.Nyt oppii jo sillä silmällä katsomaan jätskikippoja jne,että enpäs heitä pois,tuostahan saisi hyvän betonimuotin.

  VastaaPoista