maanantai 7. kesäkuuta 2010

Taidetta, taimia ja romuromantiikkaa

...eli terveisiä Billnäsin kesästä! Olimme eilen siellä viettämässä oikein miellyttävää kesäpäivää.

Taidetta:
Ensin päästiin Billnäsin taidegallerian kesänäyttelyn avajaisiin ihan hienosti kutsuvieraina. Meillä on yksi Hannu Palosuon teos, minkä takia kutsukin varmasti kolahti postilaatikkoon. Taidenäyttely oli hyvin kiinnostava ja elämyksellinen, eikä vähiten hienon tilan (vanhan talousrakennuksen tms. ullakko) vuoksi. Palosuon lisäksi esillä oli teoksia muiltakin suosikeiltani, Susanne Gottbergilta ja Peter Frieltä. Uusiakin suosikkeja löytyi. Minä ihastuin Antti Rintalan saaristokuviin suorastaan kohtalokkaasti. Miehen kohtalo oli huonompi: hän kiinnostui eräästä veistoksesta niin, että jopa suopeasti ilmoitti, ettei tarvitsekaan ensi syntymäpäivälahjaksi moottoripyörää (jokavuotinen toive, jota en koskaan toteuta), vaan veistoskin käy. Kyllä ostaisin, mutta en enää yhtään muista taiteilijan nimeä..

Taidenäyttely on avoinna koko kesäkauden, kannattaa mennä! Valitettavasti avajaisista ei ole kuvia. Sanon vaan, että siellä oli paljon silmäätekeviä, enkä puhu nyt itsestäni. ;)

Taimia ja muita pihajuttuja:

Tietenkin piti kiertää myös kaikki ruukkialueen kaupat. En muista aiemmin käyneeni Secret Gardenin hauskassa myymälässä. Sen edessä oli aika mielenkiintoinen havupuu... Meidän sillanpielen tuija ei taida ainakaan tarkoituksella kasvaa noin kieroon.
Kauppa oli muutenkin viehättävä. Tammentaimet oli pakattu niin sympaattisesti, että teki mieli ostaa niitä ihan sen vuoksi. (En ostanut.)

Linnuille myytiin linnunpönttöä, jossa on koristeena linnunpönttö. Lintutalomalleja oli runsaasti, mukana myös moderni funkkistalo.
Billnäsissä vietettiin puutarhateemaviikonloppua ja samalla koko kesäkauden avoinna olevan pihanäyttelyn avajaisia. Näyttely oli "ihan kiva", ei mitenkään erityisen innostava. Näyttelyalue oli pieni eikä siellä muutenkaan ollut mitään kovin poikkeuksellista. (Sorry kummalliset rajaukset, mutta en halua vieraita ihmisiä kuviini. Tai ainakaan he eivät halua minun kuviini.)


Plantagenin erikokoiset ruukut olivat hauskoja: ihan kuin matalin ruukku olisi upotettu maahan.
Mies oli arvatenkin kiinnostunut grillaamisesta, kesäkeittiöistä jne. Tässä Noitakan kesäkeittiö

Billnäsiin kannattaa mennä jo ihanan vehmaan luonnon takia. Se ja koko lähiseutu on jotenkin hyvin aurinkoista ja ilmavaa, iloista aluetta. Olen sanonut ennenkin, että haluan asulla lähellä merta - ainoastaan Billnäsin-Fiskarsin-Pohjan alueen takia voisin tehdä poikkeuksen.

Billnäsissä kaikki on kaunista. Lasipajan ulkoseinällä oli tällainen asetelma.
Romuromantiikkaa:

Ja sitten huipentuma. Se ei ollut niinkään Ruukin ison hallin puutarhatapahtuma, vaikka sainkin sieltä kaipaamiani kurpitsantaimia. Se oli halli itse, se on aina yhtä kiehtova. Ajatelkaa, kuinka kuvauksellinen on paikka, josta saa tällaisia kuvia jo tavallisella räpsyllä ja kauheassa kiireessä, ihmisten keskellä tungeksien!


Jos etsit kesäpäiväretkikohdetta, tässä on yksi erittäin hyvä vaihtoehto! Älä kuitenkaan mene sunnuntaina, sillä silloin Rakennusapteekki ei ole ikävä ja kumma kyllä auki.

2 kommenttia:

  1. Billnäs on kiva! Käyn siellä rakennusapteekissa, mm. ostamassa juuri sitä pellavaöljymaalia johon olen koukussa ja muut ei kelpaa ;-)
    Harmi ettei tällä kertaa ehtinyt tähän tapahtumaan, mutta ehkäpä ensi vuonna.

    VastaaPoista
  2. Rakennusapteekki on maailman ihanin paikka! Ainakin melkein.
    Billnäsissähän on tapahtumia koko kesän, ehdit kyllä!

    VastaaPoista