keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Uuden keittiön ainekset

Uskokaa tai älkää: monen, monen mutkan jälkeen meidän uusi keittiö on vihdoin tilattu! Jouluna hajosi jääkaappi ja piti purkaa osa keittiötä uuden kaapin tieltä. Ja nyt jo juhannuksena meillä onkin vihdoin jo suullinen sopimus uudesta kyökistä, sopimuspaperit saadaan heti alkuviikosta. Remontti alkaa elokuun lopussa. Vähän vaikea kyllä uskoa, että niin voisi oikeasti tapahtua... :)

Lähtökohtana oli siis 80-luvun lopussa rakennettu, suuri mutta erilaisilla väliseinillä ja vinonurkilla sekä tummilla, raskailla puukalusteilla pieneksi ja sokkeloiseksi saatu tila. Sekä se, että yksi talon asukas pitää vaaleasta ja modernista, toinen sitten melkeinpä sen vastakohdasta. Piti huomioida sekin, että keskellä keittiötä on valkoinen, rapattu avotakka ja se, että kumpikin asukas halusi keittiön, joka on paitsi kaunis myös selkeä ja toimiva sekä ajaton. Meillä on aika niukka väriskaala ja tyyli koko talossa. Ai niin, keittiön pitää olla myös jykevä, koska talokin on.

Joten... Kaapistojen rungot ovat (yllättäen) valkoiset ja samoin Nixin shaker-tyyliset, kokopuiset ovet:
Pöytätasoa tulee paljon ja se kaikki on mustaa kiveä. Tähän tyyliin, mutta en ole varma, onko kyseessä juuri tämä Ylämaan graniitin kivi (tilaamme tason ensi viikolla):


Tiskialtaita tulee kaksi, altaat ovat mustia ja neliskanttisia, merkkiä en nyt muista. Hanat on vielä ostamatta, mutta jotain Oras Vienda -tyyppistä on tulossa.


Yhdelle seinäpätkälle tulee vain laatikostoja sekä Smegin musta retroliesi ja -liesikupu. Tälle seinälle ei tule ollenkaan yläkaappeja, vaan seinä laatoitetaan isoilla harmailla betonilaatoilla.
 

Valaistus on vielä auki, mutta tarkoitus on asentaa ledvaloja ainakin tuon betonilaattaseinän yläpuolelle, niin että valot "pesevät" seinää ja tuovat betonin pinnan kauniisti esille. Parille seinänpätkälle on tulossa kevyesti rapattua pintaa, yhteen kohtaan valkoinen avohylly ja kaappien vetimet, sitten kun ne löydetään, ovat varmaan mustat, ehkä takorautaa mutta modernit tai ainakin simppelit. Musta-harmaa-valkoisen ajattoman tai vähän retronkin keittiön vastapainoksi on suunniteltu iloisempaa, rennompaa sisustusta ja moderneja, kiiltävän valkoisia keittiön pienkoneita. Kissojen uudet tyylinmukaiset kupitkin on jo valittu, mutta ei sentään ostettu.

Saas nähdä. Toivottavasti tällä reseptillä syntyy keittiö meidän makuun. Tulen varmasti esittelemään keittiön osasia ja niiden valintaperusteita kyllästystymiseen asti lähiaikoina... Nyt kun ollaan tässä vaiheessa, en ole enää taikauskoinen ja saatan jo kertoa keittiöstä, ehkä jopa shoppailla sinne jotain etukäteen!

4 kommenttia:

 1. Onnea, että keittiönne remontti on jo noin valmiilla pohjalla. Tulevatko lehmät sitten keittiöön?Uusia kuvia odotellessa...

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia! En tiedä, voiko tästä projektista sanoa JO, mutta vihdoin ollaan kuitenkin näin pitkällä. Ja kahden tai ainakin 3 kk päästä on jo uusi keittiökin, ellei ihmeitä satu.

  Laitan varmaan jossain vaiheessa blogiin kuvia keittiösuunnitelmistakin. Tai ainakin sepustuksia siitä, miksi mihinkin päädyttiin - ihan tuollaisista materiaaleista ja ideoista ei nimittäin lähdetty liikkeelle, mutta nyt ne kuitenkin tuntuvat oikeilta valinnoilta. :)

  Lehmät tulevat joko makkariin tai keittiöön, luulisin. Tai sitten niistä tulee vaeltavia lehmiä, mahdollisia laidunmaita on mielessä useitakin!

  VastaaPoista
 3. Ööh, lehmät...?
  No tuota, piti sanoa, että vaude! Keittiö vaikuttaa viimeistä piirtoa myöten harkitulta. Mutta sehän on ihanaa, että jokainen yksityiskohtakin on valittu oman maun mukaan niin, että kun ottaa vaikkapa vetimestä kiinni, jo sekin on ihanaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Saila! Toivottavasti kokonaisuus sitten on harkittu ja toimiva ja kaikkea, on sen kanssa ainakin jahkailtu ihan kiitettävästi. Mutta kun kerran rempataan, niin sitten ajan kanssa...

  Lehmät ovat tällaisia: http://ruusunblogi.blogspot.com/2010/03/lehmat-lisaantyvat.html
  Meillä asuu pian kissojen lisäksi pari lehmääkin!

  VastaaPoista