keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Hanaa!

Kun tein keittiöpaljastuksia, väitin, että meille tulee Oras Vienda tai ainakin jokin hyvin samantyyppinen hana. Oras on kotimainen, luotettava ja hyvä perusmerkki.

Ei meille silti tule Orasta. Rautakaupassa sattui silmään jotain pelkistettyä, pätevän oloista, kookasta ja vähän maskuuliinistakin. Meille tulee Hans:


Kuvassa Hans on aika kaunis, livenä tehdasmaisempi, eikä vähiten siksi, että hana on melkein 30 senttiä korkea. Siksi se silmään sattuikin, sillä se oli kaupan korkein ja kaikin puolin suurin keittiöhana. Hans on hyvä! Se – hän? – sopii keittiöömme hyvin, sillä keittiössä on paljon tilaa mutta vain vähän elementtejä: silloin ne elementit saavatkin olla suuria ja näyttäviä.

Kyseessä on siis tunnetun hanavalmistajan Hansgrohen Talis S2 -hana, jota saa astianpesukoneliitännällä ja ilman, myös hanasta vedettävällä suihkuletkulla. Meille tulee yksi normaali-Hans ja toinen pesukoneliitännällä. 

Hana valittiin ensisijaisesti esteettisin perustein, mutta toki myös toiminnallisuus, kestävyys ym. seikat kiinnostavat, hintakin. Hansilla on asianmukainen tyyppihyväksyntä ja korkeus tekee siitä helppokäyttöisen: isotkin kattilat mahtuu täyttämään Hansin alla ilman että koko keittiö on täynnä vettä. Olen varsin tyytyväinen tähän hanakohtaamiseen.

Kaikkein hienoin olisi mielestäni sellainen hana, jossa seinästä tulee vain pelkkä putki. Joskus näkee kuvia sellaisista. Mutta ehkä sitten uudessa kylpyhuoneessa, jota olemme vähitellen alkaneet myös hahmotella. Kun remontille alkaa pikkusormen, niin näin siinä käy. Onneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti