tiistai 6. heinäkuuta 2010

Luovaa seikkailua ja valikoivaa nautiskelua


Maalien ostaminen ei ole lainkaan yksinkertaista. Pitää tietää maalien kemiasta eli tuntea maalityyppejä. Jos ja kun ei tunne, maalikaupan myyjä osaa onneksi auttaa.

Mutta ne värit! Menin eilen varastomaaliostoksille Sadolinin ihanien värilastujen kanssa: turkoosia, vihreää, vedenväristä, ilmavaa, kaunista. No eipä sellaisia maaleja tietenkään myyty minun maalikaupassani, joten Tikkurila sai kelvata. Kyse oli kuitenkin vain varastosta ja kaiken lisäksi maalinhimo oli suuri.

Hetken värilastuja tuijoteltuani huomasin, että enää ei riitäkään tieto siitä, mitä väriä haluaa, vaan pitää miettiä, mitä se minusta kertoo.

Minusta kertoo valitsemani tumma (kuivuttuaan, toivottavasti, maalatessa kirkas vaaleansininen...) turkoosi, että olen luova seikkailija:

Rakastat yllätyksiä ja värikkäitä elämyksiä. Kotisi runsas tyyli elää tunteittesi ja intuitiosi myötä. Sen monitasoinen ilme huokuu etnisiä vaikutteita, basaarien mausteista tunnelmaa, herkkää itsetuntemusta ja ennakkoluulottomia väriskaaloja. Vastuullisesti mietit valintojesi vaikutusta tulevaisuuteen ja kyseenalaistat totuttuja ajatusmalleja. Tulkitset ja yhdistelet merkityksiä, uudistat perittyä, kierrätettyä ja uutena ostettua esineistöä omintakeisella tavalla. Omaksut uudet tyylisuuntaukset ennen muita tai luot kokonaan omasi.  

Käytän luovuuttani ainakin varastohyllyihin. Hyllyn takaseinälle piti tulla vaaleampaa turkoosia, sellaista vähän vetistä ja siniharmaata, mutta kun ei löytynyt, päädyin pistaasin sävyyn. Ei hullumpi valinta sekään, sillä se teki minusta valikoivan nautiskelijan:

Tiedät mitä haluat ja olet valmis maksamaan laadusta. Makusi on kaukana tavanomaisesta ja saatat usein teettää tai tilata sen, mitä et löydä valmiina. Myös boheemisuutesi on hiottua ja hienostunutta. Sinua puhuttelevat syvät, dramaattiset värit, metalliset viimeistelyt sekä silkin, metallin ja helmiäisen hohto. Osaat yhdistellä sisustukseen mitä erilaisimpia vaikutteita varmalla tyylitajulla ja nautit omasta, persoonallisesta ympäristöstäsi yhtä paljon kuin sen esittelemisestä muille.

Mitä hömppää – mutta silti niin hauskaa. Kun varasto on valmis, se ei todellakaan ole vain varasto, vaan luovuuden ohella hienostuneen boheemiuden, varman tyylitajun ja basaarien mausteisen tunnelman tyyssija. Monella ei sellaista varastoa olekaan!

Tuli taas mieleen, että maalien suunnittelijalla on kiehtovan värikäs työ (olen kerran tavannut ihmisen, jonka työ oli suunnitella maalivärejä, kuulostaa hauskalta). Entäs markkinoijalla sitten! Pitäisikö pyrkiä Tikkurilalle töihin?

 Niin se kemia. Maalit sävytettiin ihan Remontti-Ässä-pohjaan. Siinä näkyi sisälläni oleva rationaalinen talonkunnostaja.


7 kommenttia:

 1. Siis voi ei!?? Onko Tikkurilalla tuollaiset kuvaukset, oletko varma ettei nuo ole jonkun naistenlehden kesähoroskoopit? Aika hauskaa. Maalien (vesiohenteisten) säilyttämiseen tarvitaan pakkaseton tila, siis talvekka pitää pysyä plussan puolella. Mutta sen varmasti jo tiesitte. Tuo pihalla hyllyjä tutkaileva Cisu (?) on hauska näky. "Mitä täällä nyt taas tapahtuu".

  VastaaPoista
 2. Kyllä ne kuvaukset on ihan totta. Eikö ole hassua - ja hauskaa? Onneksi en sentään ollut herkkä haaveilija, luovuus ja nautiskelu oli paljon hienompaa. ;) Jotenkin tuntuu, että ne kuvaukset on suunniteltu naisia varten, vaikkeivat naistenlehdessä olleetkaan...

  Maalit säilytetään tuossa samaisessa varastossa. Siellä on hieman epävakaa lämpö, muttei kuitenkaan ikinä pakkasta. Hyvin ovat säilyneet, ainakin se vihreä... Ja joo, kyllä se oli arvatenkin joka paikkaan (kuten juuri nyt läppärin päälle) tunkeva Cisu hyllyä ihmettelemässä.

  P.S. Onneksi Blogger toimii taas. Kadonneet kommentit olivat hyvin huolestuttava juttu...

  VastaaPoista
 3. Juu nyt toimii taas kommentointi :)

  Todella hauskat värikuvaelmat. Tuo turkoosi varasto värinä on ainakin tosi hyvä! Ei sen varaston tarvitse aina olla raakalautaa!

  VastaaPoista
 4. Tuollaisen nautiskelun vastapainoksi tarvitaan kyllä jotain robustia... ;o)

  VastaaPoista
 5. Ainakin toistaiseksi mun kädenjälki on ollut aika robustia. :)

  Ja varastosta tulee kyllä värikkäin paikka missään kodissani ikinä. Saa nähdä, mikä on seuraava värihyökkäyksen kohde... toinenkin varasto ois jäljellä, sen voisin ainakin sotkea.

  VastaaPoista
 6. Naisethan maalit kuitenkin usein valitsevat, joten sikäli minusta aika oiva markkinointiniksi.

  Mulla on muuten olohuoneen seinä tummaa turkoosia, tai oikeastaan petrolia (en muista minkä sarjan maali, mutta kiva ajatella että ehkäpä minäkin sitten luova seikkailija...)

  Nimistä muuten: kukahan keksii ne Lumenen kynsilakkojen ja huulipunienkin nimet?!

  VastaaPoista
 7. Maiku, olet varmasti luova seikkailija! :)

  Kynsilakkojen ja ylipäätään meikkien lisäksi voisi ihmetellä myös vaikka alusvaatteiden nimiä. Niiden nimet ovat usein sellaisia, että selvästi on ollut joku hyvin luova seikkailija seikkailija...

  VastaaPoista