sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Melkein Ikea-varasto

Tällainen siitä tuli! Varasto on nyt maalattu, siivottu ja järjestetetty. Ei siitä tullut ihan niin monipuolinen kuin ainakin Ikean Espoon-tavaratalossa oleva mallivarasto, jossa on miljoona erilaista säilytysratkaisua ja joka asialle oma paikkansa... Mutta hieno on tämä vihreä-valkoinen-turkoosi-petrooli varastommekin, samaa sukua Ikea-varaston kanssa. Vesihyasinttimatto lattiana ja sen päällä vielä sininen räsymatto. Siniset kierrätysastiatkin sopivat varaston sävyihin. Hyvä! Varasto ei tietenkään näyttänyt enää näin siistiltä, kun raahasin kaikki rojut sinne takaisin, mutta kyllä muutos entiseen oli silti huomattava. Mies, joka ei oikein edes tiennyt, mitä kaikkea varastossa puuhaan, totesi hämmästyneenä: "Täällähän voisi olla vaikka yötä!" Ehkä varasto siis on juuri se luovuuden ja nautinnon ja ties minkä tyyssija, mitä nyt Tikkurilan värikuvaukset lupasivatkaan...

Varastoa uudistaessa minulle selvisi, mihin tarvitaan ammattimaalareita. No vaikka siihen, että he osannevat maalata niin, että tiettyä väriä on vain sille tarkoitetulla seinällä, ei myös viereisellä seinällä, katossa ja lattiassa. Ammattilaiset lienevät myös hieman huolellisempia kuin amatööritunarit, eivätkä tartu ovenkahvaan tai nojaile ulko-oveen maalisella kädellä. Onneksi olen sentään amatööriksi sen verran tarkka, että huomasin heti ovikatastrofit ja sain pistaasin sävyt pois varastonovesta. Seinäroiskeet jäivät, mutta nyt kun varasto on taas tavaroitettu, ei niitä näy.

Se ikuinen kysymys taas ei selvinnyt projektin aikana ollenkaan, mihin miehet tarvitsevat kymmeniä kilometrejä sähköjohtoja. Ainakin minun mieheni tarvitsee, ja kun kysyin asiasta miespuoliselta työkaverilta, siitäkin dialogista tuli varsin odotuksenmukainen:

- Miksi miesten pitää säästää niin paljon piuhoja?
- Sähköjohtoja PITÄÄ OLLA.
- Mutta miksi? Jos kuitenkin aina sähkötöitä tehdessään ostaa uutta piuhaa...
- Johtoja on oltava. Mullakin on kaksi säkillistä!

Huoh. Mutta helpotuksen huoh kuitenkin. Olen onnistuneesti viikon aikana tyhjentänyt, maalannut, siivonnut ja järjestänyt varaston sekä kerinyt n. 5673 metriä köysiä - myös hyvin tärkeitä - ja sähköjohtoja kauniisiin nippuihin. Nyt taidan lukita varaston, ettei kukaan sotke sitä uudestaan.

2 kommenttia:

  1. Heeei, sulta jäi yksi seinä valkoiseksi!

    VastaaPoista
  2. Multa jäi kaksi seinää ja ovensuu valkoiseksi (siis valko-vihreä-mikä nyt siinä lähivärinä olikin-täplikkääksi). Noista maaleista ei enää riittänyt muihin seiniin ja ajattelin, että olkoon noin, maalaan loput myöhemmin. Varmaan maalaankin, ei tee ihan heti mieli taas tyhjentää koko varastoa...

    VastaaPoista