keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Salaattia sekä grillikanaa ja -munakoisoa

Viikonlopun herkkuateria...
Oman maan salaattia: erilaisia salaatteja sekaisin, pari kylmää keitettyä varhaisperunaa, oliiveja, cashew-pähkinöitä ja ripaus mustapippuria. Hippunen tuoretta korianteria. Pöydässä vielä sormisuolaa, tummaa balsamicosiirappia sekä oliiviöljyä. Nam.

Lisäksi grillattuja, maustamattomia kanan rintafileitä sekä munakoisoviipaleita (herkullisemoaa kuin kuva antaa olettaa). Munakoisot itketettiin ja öljyttiin ennen grillausta.

Kaiken kanssa maistuivat mustista oliiveista tehty tapenade sekä vihreä pesto. Ruokajuomana piti olla vettä, mutta olikin myös yllättäen lahjaksi saatua kuivaa cavaa.

Kyseessä oli todellakin omaan maan salaattia, sillä viikonloppuna yrttilaatikko näytti tältä. Salaattien suhteen on jopa ylituotantoa, yrtit ovat kasvaneet maltillisemmin. Piti kuitenkin ottaa ikkuna pois kasvimaan päältä, sillä edes toisella tiiliskivikerroksella korotettuna sitä ei saanut enää niin ylös, ettei tilli olisi osunut siihen. Nyt ikkunat ovat varastossa hyvässä tallessa ensi kevättä (tai uutta tämänvuotista kylvöä, mutta epäilen) odottelemassa.

2 kommenttia:

  1. Jee nam! Kuulostaa aika paljon mun tän hetken salaateilta; nekin on omaa tuotantoa ja napsin tuoretta korianteria päälle, se antaa kiinnostavan lisän. Lähipäivinä pääsen korjaamaan elämäni ensimmäistä kesäkurpitsasatoa, täpinää! Ja on ihanaa kun on omat perunat. Luksusta.
    Nyt ei varmasti kasvit tarvii enää ikkunaa suojaksi. Jos on toiveita kasvattaa myöhäissalaatteja niin niitä voi taas syksyllä pistää kannen alle, päiviksi kansi auki.

    VastaaPoista
  2. Meillä hyytyi kesäkurpitsan taimi heti alkuunsa (siitäkin olisi voinut tulla elämäni ensimmäinen kesäkurpitsasato), mutta halloween- ja spagettikurpitsan taimet voivat hyvin, on jättimäiset lehdet ja kukatkin meinaavat jo aueta. Jee! Peukut pystyyn, että ensi syksynä saadaan kurpitsaa. Havaintojeni mukaan se on sellainen joko-tai-juttu, joko tulee jättisato tai ei mitään. Toistaiseksi näyttää lupaavalta.

    VastaaPoista