sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Siitä se ajatus sitten lähti...

Lisää työleirejä pukkaa.

Sehän ei riitä, että ihmisellä on samana kesänä pihakivioperaatio ja keittiöremontti ja autokatostakin aletaan kunnostaa muutaman viikon kuluttua. Omakotitaloasukkaan ei kuulu nauttia kesäpäivistä esim. aurinkoa ottaen ja lueskellen. Sen mekin olemme vihdoin tänä kesänä ymmärtäneet.

Kun eiliset seinustankaivuuhommat menivätkin aiottua nopeammin eli yhdessä päivässä, tartuin tänään toiseen, aivan liian kauan tekemättä olleeseen urakkaan. Tarkoituksenani oli vain aloittaa ulkovaraston siivous, mutta kas, pian olinkin raahannut sieltä ulos noin rekkalastillisen hyvin sekalaista romua. Naapuri kävi kommentoimassa, että noin vähän aikaa naimisissa ja jo noin paljon tavaraa, mutta ei, kyllä esim. mieheni kouluaikaiset paperit ovat ajalta ennen minua... Joka tapauksessa sekä varaston tavaramäärä että siivo olivat noloja, mutta nyt olemmekin astumassa uuden varaston aikakauteen.

Tässä kuva lähes tyhjästä murjusta.

Mutta nyt yksi hylly on jo näin säntillisessä ojennuksessa. (Ja työkalukoritkin on tarkoitus päivittää parempiin ja kauniimpiin.)
Varsinainen päivän juttu oli kuitenkin se, että varastosta löytyi myös maalia, oikein paljon maalia! Vihreiden tuolien maalipöntössä oli vielä yli 2/3 jäljellä, eikä aikaakaan, kun olin sutinut sillä yhden seinänpätkän. Peukut pystyyn, että parin maalauskerran jälkeen seinä on edes hieman tasaisemman värinen...
Jokin muukin alkoi vihertää.
Ja moni muukin asia tulee muuttamaan väriään lähiaikoina.
Siivouksen aikana löytynyt maalinjämä siis käynnisti oikein megaprojektin. Aion maalata lähes kaikki varaston seinät ja kalusteet ja kokeilla vihreän ohella mm. tummaa turkoosia.  Siinä näkee, miten ne sopivat isoihin (isohkoihin) pintoihin ja voi kokeilla, millaiselta niiden maalaaminen tuntuu. Olen nimittäin kyllä sutinut kalusteen jos toisenkin, mutta erästä kylppäriä lukuun ottamatta en ole tainnut maalata seinäpintoja.

Jee! Meille tulee värivarasto. Ja sinne tulee oma hylly askartelutarvikkeilleni. Betonityöt ansaitsevat arvoisensa kuivumispaikan.

2 kommenttia:

  1. En varsinaisesti tiedä toimiiko eräs kylpyhuone varsinaisena maalausreferenssinä, mutta ajattelin kyllä itsekin jatkaa isojen seinien maalaamista :)

    VastaaPoista
  2. Baby bluella (miten me sellaiseen väriin päädyttiinkin?!) oli ainakin varsin riskitöntä harjoitella. Ja hyvä siitä tuli, vedenerityskin laitettiin ja kaikki. :)

    VastaaPoista